Muharrem İnce, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı

12 Mart 2023

Güncelleme: 12 Mart 2023

A
A

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce 14 Mayıs'ta Türkiye'de yapılacak seçimlerde partisinin cumhurbaşkanı adayı oldu.

ZgotmplZ

Parti Sözcüsü Prof.Dr. İpek Özkal Sayan, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayını, bugün yapılan oylamada partinin üyelerinin belirlediğini açıkladı.

Sayan, "Toplam 105 bin 326 memleket sevdalısı oy kullanmaya hak kazanmıştır. Seçim sonunda yapılan tasnif sonucu, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Memleket Partisinin adayı olarak Sayın Muharrem İnce seçilmiştir. Vatana, millete hayırlı olsun" dedi.

Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Sayan, "Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce’nin kararıyla değil, MYK, PM ve delegelerin kararıyla değil, doğrudan parti üyelerinin önüne sandık koyarak Cumhurbaşkanı adayımızı belirledik" diye konuştu.

17 Mayıs 2021’de kurulan Memleket Partisi'nin tüzüğüne göre partinin genel başkanını ve cumhurbaşkanı adayını üyeler seçiyor.

Bugünkü seçimde partinin üyelerinin 08:00-17:00 saatleri arası, il ve ilçe binalarında sandık başında, ya da SMS veya e-posta ile oy kullandıkları açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar