Modacı Barbaros Şansal'a KKTC'den gittiği İstanbul'da kısa süreli gözaltı

2 Şubat 2023

Güncelleme: 3 Şubat 2023

A
A

Modacı Barbaros Şansal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım nedeniyle hakkında arama kararı bulunduğu gerekçesiyle KKTC dönüşü İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınıp, ifadesi sonrası serbest bırakıldı.

ZgotmplZ

Türkiye'de hakkında yakalama kararı bulunan modacı Barbaros Şansal, İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı.

KKTC'den öğle saatlerinde hava yoluyla Türkiye'ye giden Şansal'ın, İstanbul Havalimanı'ındaki işlemleri sırasında hakkında yakalama kararı olduğu belirlendi.

İstanbul 20'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nce "devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama" suçundan hakkında yakalama kararı verildiği gerekçesiyle gözaltına alınan Şansal, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şansal ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

İstanbul Havalimanı'nda gözaltında tutulduğu sırada Sözcü‘ye konuşan Şansal, kendisine ait olmayan Facebook hesabından yapılan bir paylaşımın CİMER’e (T.C Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) şikayet edilmesi üzerine gözaltına alındığını iddia etti.

Barbaros Şansal, "Benim Facebook hesabım yok dünya biliyor. Bir sahte hesaptan açılan bir dava. Ben uçaktan inerken alındım. Birazdan ifademi vereceğim, serbest kalacağım, bir şey yok yani… Ben de akşam uçağıyla dönüyorum zaten Ercan’a (Kıbrıs)… ” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan aynı sıralarda televizyoncu Metin Uca da Ankara’ya gitmek için bulunduğu İstanbul Havalimanı’nda hakkında yakalama kararı olduğu belirtilerek, gözaltına alındı. 

Şansal ve Uca'nın birlikte gözaltında tutulduğu anlara ait bir fotoğraf da sosyal medyada yayımlandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar