Mersin'de polisevine terör saldırısı: 1 şehit

27 Eylül 2022

Güncelleme: 27 Eylül 2022

A
A

Mersin'de dün akşam polisevine yönelik terör saldırısında bir polis şehit oldu, bir polis de yaralandı.

ZgotmplZ

Türkiye'de Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine dün akşam silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Polisevine yaklaşan bir araçtan inen kişilerce buradaki polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı ve polislerin saldırganlara karşılık verdiği kaydedildi.

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırının terör saldırısı olduğunu açıklarken, saldırıda bir polisin şehit olduğunu, bir polisin de yaralandığını bildirdi.

Soylu, saat 22.42 civarında gerçekleştiğini belirttiği saldırının nasıl gerçekleştiğini şöyle anlattı:

"2 kadın terörist, çantalarıyla birlikte anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde hemen orda polisin nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyorlar ve orada bir çatışma çıkıyor. Çatışma devam ederken hemen bu bölgeye yakın 4 bekçi arkadaşımız bir araçla acil bir şekilde intikal ettikten sonra 2 teröristle birlikte onlar da çatışmaya gidiyorlar. 2 kadın terörist bu çatışmalar esnasında yaralanıyorlar. Ardından çatışma devam ederken iki ayrı patlama sesi geliyor. İki ayrı patlama sesi de kendi sırtlarına koymuş oldukları ve patlayıcı olan, yaralanınca kaçamayacaklarını anlayınca kendilerini patlatıyorlar. Bu esnada bir polis memuru arkadaşımız ağır yaralanıyor. Ötekisi de yaralanıyor ama diğer polis memurumuz kadar ağır bir yara değildi. Ağır yaralanan polis memuru arkadaşımızı hastaneye götürüyorlar ama maalesef kurtarılamıyor, şehit oluyor."

Soylu ayrıca, balkonda oturduğu sırada seken kurşunlar nedeniyle bir kadının da yaralandığını ancak hayati tehlikesi bulunmadığını bildirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar