Meclis önünde kontak kapattılar: Para yok, benzin yok!

6 Haziran 2022

Güncelleme: 6 Haziran 2022

A
A

Toplumsal Varoluş Platformu üyesi örgütlerin yönetim kurulları, Meclis önünde eylem yapıyor. Zamlara karşı yapılan eylemde, araçları ile Meclis önüne gelen eylemciler kontak kapattılar.

ZgotmplZ

Toplumsal Varoluş Platformu üyesi örgütlerin yönetim kurulları, Cumhuriyet Meclisi önünde uyarı eylemi yapıyor. 

Eylem, “hayatı çekilmez hale getiren, halkın günden güne yoksullaşmasına neden olan zamlara, teslimiyet protokolüne, Kıbrıslı Türklerin iradesine yapılan müdahalelere karşı durmak ve ülkede üretimin ve adil paylaşımın sağlanması” gerekçesiyle düzenleniyor.

Araçlarla Meclis önüne gelen protestocular, "para yok, benzin yok" diyerek kontok kapattı. "Zamları redddiyoruz" pankartının açıldığı eyleme, çevreden geçen vatandaşlar da destek veriyor. 

Eylem nedeniyle yolun trafiğe kapatılması, trafiğin en yoğun olduğu hafta başında başkent merkezinde trafik akışını büyük ölçüde etkiledi. Trafik akışı, polis kontrollünde alternatif yollardan sağlanıyor.

Platform, “Hayatı çekilmez hale getiren, halkın günden güne yoksullaşmasına neden olan zamlara, teslimiyet protokolüne, Kıbrıslı Türklerin iradesine yapılan müdahalelere karşı durmak ve ülkede üretimin ve adil paylaşımın sağlanması” gerekçesiyle bugün Meclis önünde “uyarı eylemi” düzenleyeceğini açıklamıştı.

31 Mayıs’ta Toplumsal Varoluş Platformu, dernek, birlik ve sivil toplum örgütleriyle geniş bir birliktelik oluşturulması yönünde görüş birliği sağlamıştı.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Toplumsal Varoluş Platformu adına yaptığı yazılı açıklamada, Toplumsal Varoluş Platformu’nun, mücadele alanını genişletmek adına yaptığı toplantıya sendikalar yanında, çeşitli meslek örgütleri ve birliklerin de katıldığını belirtmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar