Meclis aç-kapa 'şipşak': Gereğini yaptık!

28 Nisan 2022

Güncelleme: 28 Nisan 2022

A
A

Meclis’te bugün gerçekleştirilmesi beklenen hükümet programı görüşmeleri muhalefet partileri katılmadığı için 10 dakika içinde açılıp-kapandı. HP Genel Başkanı Kudret Özersay, “gereğini yaptık” dedi.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP), Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) koalisyon hükümetinin hükümet programı üzerindeki görüşmeler Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda başlamasıyla kapanması bir oldu. Kurula katılmayacaklarını açıklayan ana muhalefet partisi CTP ile HP'nin koltukları ise boş kaldı. 

Hükümet programı üzerine konuşma isteminde bulunulmaması üzerine, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Genel Kurul’un bugünkü oturumunun tamamlandığını söyledi.

KKTC’nin 27’nci hükümetine ait program üzerine görüşmelerin tamamlanmasının ardından 30 Nisan cumartesi saat 10.00’da güven oylaması yapılacak.

CTP NEDEN KATILMADI?

Bu arada CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, dün yaptığı açıklamada, “Bu maskaralığın bir parçası olmayacağız” diyerek bugün gerçekleşen hükümet programı tartışmalarına katılamayacağını duyurmuştu.

ÖZERSAY: GEREĞİNİ YAPTIK

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Meclis açıldı, sözde yeni ama gerçekte ESKİ hükümetin programı tartışılamadan kapandı! Meclis'te muhalefet yer almayınca kendileri çalıp kendileri oynayamadılar! Halkın Parrisi olarak bu oyunun parçası olmayacağımızı söylemiştik, bugün de gereğini yaptık. AYNI hükümet, AYNI program, AYNI oyun. İŞİNİZ AYIN OYUN...”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar