Mahkumların neredeyse yarısı yabancılardan oluşuyor

28 Eylül 2022

Güncelleme: 28 Eylül 2022

A
A

İçişleri Bakanı Öztürkler, yeni cezaevine taşınma sürecinin ekim ayı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi. Ziya Öztürkler, cezasını çeken 763 mahkumun yüzde 45’inin ise yabancılardan oluştuğunu kaydetti.

ZgotmplZ

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Merkezi Cezaevi'nin güncel durumu ve yeni cezaevine taşınma süreciyle ilgili bilgiler paylaştı.

Genç TV'de katıldığı programda konuşan, temmuz ayı başında kademeli olarak başlanan yeni cezaevine taşınma sürecinin ekim ayı içerisinde tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.

Yeni cezaevi ile birlikte cezaevi personel sayısının 298'den 511'e çıkacağını işaret eden Öztürkler, açılan münhal sonrası istihdam edilen 100’e yakın yeni gardiyanın eğitimlerini tamamlayarak, görevlerine başlayacaklarını kaydetti.

CEZAEVİNİN YÜZDE 45’İ YABANCI MAHKUM

Merkezi Cezaevi'ndeki güncel verileri de paylaşan İçişleri Bakanı Öztürkler, cezaevinde toplam 763 mahkumun olduğunu kaydetti. Öztürkler, "Bunların 180’i TC uyruklu, 177’si KKTC vatandaşı ve 350’si de üçüncü ülkelerden yabancılardır. Burada cezaevinin yüzde 45’inin yabancılardan oluştuğunu görüyoruz.” dedi. 

MAHKUMLARIN TOPLUMA KAZANDIRMA PROJELERİ YOLDA

Öztürkler, mahkumların topluma kazandırılması kapsamında yakın zamanda Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) ile eğitim programları için iş birliği protokolleri imzalanacağını açıkladı.

Ziya Öztürkler, yeni cezaevinde mahkumların topluma kazandırma projelerinin öne çıkartılacağını, mahkumların toplumla yeniden bütünleşmelerini sağlayacak koşulların sadece bina olarak değil, faaliyet, eğitim ve iyileştirme programları ile de destekleneceğini ifade etti. 

EĞİTİM PROGRAMLARI HAZIRLANDI

Bakan Öztürkler, mahkumların topluma kazandırılması adına "Mesleğim Hazır", "Aynı Dili Konuşuyoruz", "Şiddetsiz İletişim Mümkün", "Sağlıklı Yaşam", "Güçlü Toplum" ve "Kadınlar Başarır" gibi başlıklarda kapsamlı bir eğitim programı hazırlandığını da kaydetti.

Öztürkler, cezalarını çeken insanların onurlarının zedelenmeden, eğitim alarak normal yaşamlarına dönmelerinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar