Mahkeme önünde protesto: Polis ağladı, biz ağladık, böyle vahim bir cinayet olamaz...

27 Ocak 2023

Güncelleme: 27 Ocak 2023

A
A

İskele Kaza Mahkemesi'nde görülen Reessur cinayeti duruşması sırasında TDP ve BY, olayı protesto etti.

ZgotmplZ
TDP Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı

Zehie Helin Reessur cinayeti zanlısı Sefer Buğra Altundağ, bugün ikinci kez yargıç huzuruna çıkarılırken, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Bağımsızlık Yolu Gazimağusa Örgütü, İskele Kaza Mahkemesi önünde döviz açarak cinayeti protesto etti.

Dövizlerde “Kadın cinayetleri politiktir”, Tacize, şiddete karşı güvenli yasa istiyoruz”, “Bu ülkede kadın katliamı var”, Her yerde istismar, taciz, meclis uyuma,” “Katledilen kadınlar isyanımızdır” ve “Ataerkil adalet değil, gerçek adalet istiyoruz” ifadeleri yer aldı.

TDP ve BY, cinayeti pankart açarak protesto etti.

Duruşmanın ardından Bağımsızlık Yolu Gazimağusa Örgütlenme Sorumlusu Sevgül Uzkan açıklama yaparken, TDP Mağusa İlçe Başkanı Ece Balcı da partisi ve Bağımsızlık Yolu adına ortak basın açıklaması okudu.

UZKAN: BÖYLE VAHİM BİR CİNAYET OLAMAZ... EV İÇİ ŞİDDET YASASI BİR AN ÖNCE ÇIKMALI

Sevgül Uzkan, maktulün olay sadece çekiç darbesiyle sınırlı kalsa yaşayacağına ilişkin otopsi raporuna dikkat çekerek, “Duruşma salonunda kimse gözyaşına hakim olamadı,  polis ağladı, biz ağladık, böyle vahim bir cinayet olamaz.” dedi.

Uzkan, zanlının hak ettiği cezayı almasını istediklerini belirterek, yıllardır bekleyen Ev İçi Şiddet Yasası'nın bir an önce çıkması için milletvekillerine çağrı yaptı.

BALCI: ACIYI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ... HELİNLERİN YAŞAMASI İÇİN MÜCADELE SÜRECEK

Ece Balcı da okuduğu basın açıklamasında bir kadın, bir anne, bir baba olarak Helinlerin acısını yüreklerinde hissettiklerini vurguladı

Helin’in katil zanlısına hak ettiği cezanın verileceğine inandıklarını ve adalete güvendiklerini söyleyen Balcı, kadın cinayetlerinin politik olduğunu savundu. 

Balcı, “Politikacı eğer ödevini yerine getirmezse toplumda yaşanan infialler onun notunu belirler. Bugüne kadar toplumsal cinsiyet eşitliği adına hiçbir icraat yapmamış siyasiler, tacizlerin, kadın cinayetlerinin failidirler.” ifadelerin kullanarak, bir tacizin daha cinayetle sonlandığını, ülkenin dört bir yanında tacizlerin devam ettiğini, Helinlerin yaşaması için mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar