Maaş kesintisi için kritik gün yarın

26 Temmuz 2022

Güncelleme: 26 Temmuz 2022

A
A

Maaş kesintisiyle ilgili yasa gücünde kararnamenin iptali ve durdurulması için dosyalanan dava yarın görüşülecek.

ZgotmplZ

Kamu çalışanları ve emeklilerinin maaşlarından kesinti yapılmasını öngören yasa gücünde kararnamenin iptali ve durdurulması için sendikalar tarafından Anayasa Mahkemesi’nde dosyalanan dava yarın görüşülecek.

Anayasa Mahkemesi, kararnamenin iptali için açılan dava ve ara emri talebinin görüşülme saatinin 09.00 olduğu bildirildi.

KTAMS, Kamu-Sen, Kamu-İş, Hür-İş, Türk-Sen, KTÖS, KTOEÖS, Tıp-İş, BES, Koop-Sen, Vergi-Sen, Güç-Sen, Maliye-Sen, Basın-Sen, Dev-İş, DAÜ-Sen ve DAÜ Bir-Sen, dün maaş kesintisiyle ilgili yasa gücünde kararname ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nde dava dosyalamıştı. Sendikalar, yasa gücünde kararnamenin hem iptalini hem de ara emri çıkarılmasını talep etmişti.

MAAŞ KESİNTİSİ YÜRÜRLÜKTE

Kamu kesiminde net 15 bin TL üzeri maaş alanlardan yapılacak kesinti kararı 23 Temmuz Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Uygulama bu yıl sonuna kadar olan 6 aylık dönemi (Temmuz-Aralık) kapsayacak.

Hükümet, daha önce açıkladığı yüzde 20 kesinti kararını revize etti ve 15-30 bin TL arası maaşlardaki kesintiyi yüzde 10'a çekti.

Daha önce kesintilerin Aralık 2023 ayı sonuna kadar geri ödeneceği belirtilmesine rağmen, hükümet bu konuda da revizeye giderek, son ödeme tarihini 2023 Nisan ayının sonu olarak güncelledi.

Bakanlar Kurulu'nun hazırladığı yasa hükmünde kararname, kamu çalışanları ile birlikte kamudan emekli olanları da kapsıyor. 13'üncü maaşlar da bu kesintiye dahil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar