Kültürel İş birliği Protokolü iki yıl sonra Türkiye'de yürürlükte: Neler biliniyor?

24 Nisan 2022

Güncelleme: 24 Nisan 2022

A
A

Türkiye ile KKTC arasında imzalanan “Kültürel İş birliği Protokolü” Türkiye'de 26 ayın ardından yürürlüğe girdi.

ZgotmplZ

HABER MERKEZİ - RAMAZAN ADNAN

Türkiye ile 13 Şubat 2020'de imzalanan Kültürel İş birliği Protokolü, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak, 23 Nisan 2022 tarihinde Türkiye Resmi Gazete'de yayımlandı.

Söz konusu protokol 16 Mart 2021 tarihinde Cumhuriyet Meclisi'nden geçmiş, 29 Mart 2021 tarihinde KKTC Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Protokol, gerekli iç yasal usullerin tamamlandığını tarafların birbirine diplomatik yollarla bildirdikleri son yazılı bildirimin alındığı tarihte yürürülüğe girecek.

18 maddeden oluşan protokol 5 yıl yürürlükte kalacak. Bu süre sonunda taraflardan aksi bir talep gelmediği takdirde protokol 5'er yıllık süreler için kendiliğinden uzayacak.

Kültürel İş birliği Protokolü'yle, ulusal egemenlik, eşitlik ve karşılıklı yarar ilkeleri çerçevesinde iki ülke ve halk arasındaki mevcut dostluk ilişkileri ve yakın iş birliğinin geliştirmesi umulurken, kültürel tanıtımın teknik desteği, kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, eğitim ve diğer gerekli konularda mevcut iş birliğini daha da güçlendirmek hedefleniyor.

KÜLTÜREL İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İÇİN TIKLAYIN...

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar