Külliye eylemiyle ilgili 2 CTP'liye tutuklama

28 Eylül 2022

Güncelleme: 29 Eylül 2022

A
A

Lefkoşa'da Metehan bölgesindeki "külliye" inşaatına karşı dün gerçekleşen eylem sırasında "polise darp" suçlamasıyla iki CTP'li tutuklandı.

ZgotmplZ Foto: Halkın Sesi

Külliye projesine karşı dün inşaat bölgesinde gerçekleşen “insan zincirli" eylem sırasında telleri keserek inşaat alanına giren eylemciler ile polis arasında yaşanan arbede sonrası bugün iki tutuklama gerçekleşti.

Polis, "görevli polisi darp edip görevinden men ettiği" gerekçesiyle 2 kişiyi tutuklandı.  

Tutuklanan isimlerin Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) idari Amiri Necat Ceral ve Gönyeli Belediyesi CTP’li Meclis Üyesi ve Asbaşkanı Soyer Kolozali olduğu öğrenildi.

Polis, konuyla ilgili açıklamasında, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Dün, Lefkoşa'da Metehan bölgesindeki içinde Cumhurbaşkanlığı binası, Meclis binası ve millet bahçesinin de yer alacağı "Cumhurbaşkanlığı Sarayı Projesi” inşaatına karşı bazı meslek birlikleri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ortak eylem düzenlemişti. Eylem sırasında bazı eylemciler trafik akışını kesmiş, yapılan konuşmaların ardından eylemciler insan zinciri oluşturmuştu. Eylemcilerin dağıldığı sırada ise bir grup eylemci telleri keserek inşaat alanına girdi. Bu sırada polisle eylemciler arasında arbede yaşanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar