Komitenin yeni başkanı Çolakoğlu seçildi

27 Ocak 2023

Güncelleme: 27 Ocak 2023

A
A

Cumhuriyet Meclisi, Avrupa Birliği (AB) Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite, bugün UBP Milletvekili Komite Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu Başkanlığında toplandı.

ZgotmplZ

Avrupa Birliği (AB) Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite toplandı.

Meclisten verilen bilgiye göre, Komite, “Komite Başkan Vekili Seçimi”, “Hal Yasa Önerisi (Öneri Sahibi İzlem Gürçağ Altuğra, UBP Girne Milletvekili) (Y.Ö No: 5/1/2022)” ve “Hal Yasa Tasarısı (Y.T No:36/1/2022)” gündemi ile toplandı.
Komite, “Hal Yasa Önerisi” (Öneri Sahibi İzlem Gürçağ Altuğra, UBP Girne Milletvekili) (Y.Ö No:5/1/2022)’ni, “Hal Yasa Tasarısı (Y.T No: 36/1/2022)” altında birleştirerek görüşme kararı almıştı.

ÇOLAKOĞLU KOMİTE BAŞKAN VEKİLİ SEÇİLDİ

AB Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite, ilk olarak gündeminde bulunan “Komite Başkan Vekili Seçimi”ni gerçekleştirdi. Komite Başkan Vekili olarak CTP Milletvekili Şifa Çolakoğlu oybirliği ile seçildi. Komite daha sonra, ilgili Yasa Tasarısı’nın madde madde görüşmesine devam etti. Komite bahse konu Yasa Tasarısı ile ilgili çalışmalarına bir sonraki toplantısında devam edecek. 

 Komite toplantısında, Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu hazır bulundu. 

 Komite toplantısına davetli olarak, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Belediyeler Birliği, KKTC Seracılar Birliği, Kıbrıs Türk Sebze ve Meyve Toptancıları Birliği, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası’ndan yetkililer katılarak konu ile ilgili görüşlerini aktardı.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

AB Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite toplantısına, UBP Milletvekili Komite Başkanı Oğuzhan Hasipoğlu, CTP Milletvekili Komite Başkan Vekili Şifa Çolakoğlu, Komite üyesi UBP Milletvekili Hüseyin Çavuş, CTP Milletvekili Fide Kürşat ve UBP Milletvekili Ahmet Savaşan katıldı. Komite toplantısına ayrıca, CTP Milletvekilleri Erkut Şahali ve Salahi Şahiner de katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar