KKTC'den Erdoğan'a sıcağı sıcağına tebrik mesajları yağdı

28 Mayıs 2023

A
A

Türkiye'de cumhurbaşkanı seçiminde sandıkların açılması devam ederken, Erdoğan'a tebrik mesajları gelmeye başladı. Tatar, Üstel ve Ertuğruloğlu Erdoğan'ı tebrik eden ilk isimler oldu.

ZgotmplZ

Türkiye'de bugün gerçekleşen cumhurbaşkanı seçiminde oy sayımı sürerken, Yüksek Seçim Kurulu'nun geçici sonuçlarına göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan yarışı önde götürüyor.

Erdoğan'a bu süreçte tebrik mesajları da peş peşe geliyor.

KKTC'den siyasiler de Erdoğan'a ilk tebrik mesajı gönderen isimler arasında yer aldı.

TRT Haber’e konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “KKTC Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’deki iradeyi tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferini kutluyorum. Milli siyasetin devamı bakımından bu seçimin sonucu önemliydi. Türk ulusuna hayırlı olsun.” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, “Anavatan Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucu hayırlı olsun. Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın kazanması bizler açısından önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanına yeni dönemde de başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ise “Anavatan Türkiye’mizin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi Türk ulusunun Doğu Akdeniz’de ve Kıbrıs’ta varolan güçlü duruşu için hayati önemdeydi.” şeklinde duygularını dile getirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar