KHK ile gerilimde söz sendikalarda: Eylemin yarınki adresi ise Saray

13 Eylül 2022

Güncelleme: 13 Eylül 2022

A
A

KHK'ya baskın sonrası poliste dava okunan iki sendika başkanı, Köseoğlu’nun komisyonda "şeffaf, tarafsız ve katılımcılık ilkelerini" katlettiğini savundu. Sendikalar yarın da cumhurbaşkanlığı önünde eylem ve basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

ZgotmplZ

Mülakatlarda adayların kriter puanları, bilgi ve belgelerinin kendilerine verilmediği gerekçesiyle dün Kamu Hizmeti Komisyonu'na yaptıkları baskın sonucu poliste dava okunduktan sonra serbest bırakılan iki sendika başkanı, bugün tepki amacıyla  KHK önünde eylem ve basın açıklaması yaptı.

 Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası'nın (Kamu-Sen), KHK Başkanı Ömer Köseoğlu’nun "anti-demokratik ve faşizan uygulamalar" yaptığı gerekçesiyle yaptığı eyleme 7 sendika daha destek verdi.

KÖSEOĞLU'NA SUÇLAMALAR

KTAMS Başkanı Güven Bengihan, Köseoğlu’nun KHK Başkanlığı'na atandıktan sonra tüm bilgisayar sistemini değiştirdiğini, sınav sorularının değiştirilmesini istediğini ve komisyonun adaylar üzerindeki takdir yetkisinin artırılmasını talep ettiğini ileri sürdü.

Güven Bengihan

Diğer konularda olduğu gibi KHK sınavlarıyla ilgili olarak da Anayasa Mahkemesi’ne güvendiklerini belirten Bengihan, Köseoğlu’nun “kriter puanlarını istedi diye sendika yetkililerini tutuklattıran komisyon başkanı” olarak tarihe geçeceğini iddia etti.

Bengihan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da atadığı isimleri bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini, aksi taktirde “Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’nı aynı anda yaptığı dönemde 16 kişilik geçici işçi istihdamından dolayı Köseoğlu'na bir vefa borcu olduğu" düşüncesinin kamuoyunda hâkim olacağını iddia etti.

Güven Bengihan, konuya sesini çıkarmamasının Cumhurbaşkanını da sorumlu duruma getirdiğini savunarak, yarın da aynı konu için cumhurbaşkanlığında olacaklarını sözlerine ekledi.

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan da yaptığı açıklamada, dün sendika yetkililerinin tutuklanması olayını demokrasiye vurulan bir darbe olarak niteledi.

Metin Atan

Atan, başkanlık koltuğunun devlete ait olduğunu, o koltuklara oturan kişilerin ise geçici olduğunu kaydederek, bu konumda oturan kişilerin göstereceği beceriksizliğin çalışanları da, yeni işe girecekleri de etkilediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanından konuyu biz kez daha gözden geçirmesini istediklerini kaydeden Atan, Köseoğlu’na "KHK’da hükümdarlığını ilan etti." eleştirisinde bulunarak, komisyonun diğer üyelerinin de sessizliğini koruyarak olanlara onay verdiğini savundu.

Konuşmaların ardından KHK’nın sendikaları sözlü sınavlardan dışlama gerekçesi ve İyi İdare Yasası'na uyması talep edilen mektup komisyona teslim edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar