Kabinenin gündemi de AYM'nin seçim kararı oldu: Gerekçeli karar beklenecek

7 Eylül 2022

Güncelleme: 7 Eylül 2022

A
A

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Tatar, AYM'nin aldığı kararı saygı ile değerlendirdiklerini, gerekçeli kararı gördükten sonra soğukkanlı olarak memleketin ve halkın menfaati neyse onu yapacaklarını söyledi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar başkanlığında Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda Anayasa Mahkemesi'nin Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasası’nı Anayasa’ya aykırı bulduğu kararının ardından süreç değerlendirildi.

Yaklaşık 3 buçuk saatlik toplantı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Tatar, bu sabah Başsavcı’yla da görüştüğünü, Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararı gördükten sonra süreci en iyi şekilde yönetmek için çalışacaklarını kaydetti.

Kararı saygı ile değerlendirdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı, soğukkanlı olarak memleketin ve halkın menfaati neyse onu yapacaklarını söyledi.

Tatar, toplantıda ayrıca kaynakların daha verimli kullanılması ve daha iyi hizmet için "Belediyeler Reformu"na imza atıldığını da belirtti.

Anayasa Mahkemesi, CTP'nin başvurusu üzerine, bugün açıkladığı kararla, yerel seçimlerin kasım ayına ertelenmesini öngören Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasası’nı Anayasa’ya aykırı bulmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar