İstifa sonrası YDP ve DP'de de hareketli saatler

21 Nisan 2022

Güncelleme: 21 Nisan 2022

A
A

UBP-DP-YDP hükümetinin istifası sonrası, YDP ve DP’de hareketli saatler yaşanıyor. Hükümet ortakları partilerinin yetkili organları ile durum değerlendirmesi yapacak.

ZgotmplZ

3’lü koalisyon hükümetinin istifasının Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından onaylanmasının ardından, hükümet ortakları DP ve YDP parti yetkili organlarında durum değerlendirmelerine başlıyor.

Ulusal Birlik Partisi Merkez Yönetim Kurulu ilk değerlendirmesini dün gece yaptı. UBP MYK’sı parti Genel Başkanı Başbakan Faiz Sucuoğlu’na oybirliğiyle destek belirtti. Toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Faiz Sucuoğlu, kendisine verilen desteğe teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı’nın meclisteki partilerin yetkilileri ile görüşeceğini, görüşmesinin ardından da görevlendirme olabileceğini belirten Sucuoğlu, bu konu ile ilgili detaylı çalışma yaptıklarını ve görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.

UBP Parti Meclisi bugün saat 15.00’de toplanacak.

ARIKLI’NIN GÖNLÜ UBP-CTP KOALİSYONU

Bu arada YDP Genel Başkanı Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da, yaşanan sıkıntının Ulusal Birlik Partisi’nin kendi içindeki sorundan kaynaklandığını söylemişti.

Gelinen noktanın kendileri için istenmeyen bir durum olduğunu belirten Arıklı, “Benim gönlümden geçen geniş tabanlı bir teknokrat hükümetidir. Bu olmuyorsa UBP -CTP koalisyonu olabilir” demişti.

DP’NİN İLK DEĞERLENDİRMESİ BU AKŞAM

Demokrat Parti de oluşan yeni duruma ilişkin ilk değerlendirmesini bugün toplanacak Merkez Yönetim Kurulu’nda yapacak. Toplantı saat 19:00’da başlayacak.

Demokrat Parti Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Fikri Ataoğlu, bu kadar krizin olduğu dönemde yeniden bu çalışmaların yapılmasının doğru olmayacağını kaydederek, toplumsal mutabakat hükümeti kurulmasının önemine değindi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar