İsrail askerleri kadın gazeteciyi öldürdü: İşte o görüntüler...

11 Mayıs 2022

Güncelleme: 12 Mayıs 2022

A
A

Çatışmaların ortasında olan El Cezire muhabiri Akile, İsrail askerleri tarafından başından vurularak öldürüldü. İşte korkunç anların görüntüsü...

ZgotmplZ

Katar merkezli El Cezire televizyonunun kadın muhabiri Şirin Ebu Akile, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Akile, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin mülteci kampında İsrail kurşunlarının hedefi oldu.

GERÇEK MERMİYLE VURULDU

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, muhabir Akile, İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle açılan ateş sonucu başından ağır yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Akile'nin yaşamını yitirdiği belirtildi. Yaşananları anlatan El Cezire muhabiri Nida İbrahim, "Tahmin edebileceğiniz gibi, bu onunla çalışan gazeteciler için bir şok" dedi.

İSRAİL ASKERLERİNİN BASKININI TAKİP EDİYORDU

Gözyaşlarına boğulan İbrahim, Akile'nin 2000 yılından bu yana El Cezire için çalıştığını ve kendisinin "çok saygın bir gazeteci" olduğunu vurguladı.

AA'nın haberine göre; Şirin Ebu Akile, İsrail ordusunun Cenin kampına düzenlediği baskını takip ediyordu.

İSRAİL'DEN ORTAK SORUŞTURMA TEKLİFİ

İsrail Dışişleri Bakanlığı, muhabirin öldürülmesinin ardından yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada Lapid, Aljazeera'nın kadın muhabiri Şirin Ebu Akile'nin "üzücü ölümüne" ilişkin Filistinlilere "ortak tıbbi soruşturma teklif ettiklerini" belirtti.

"GEREKLİ HER YERDE OPERASYON YÜRÜTECEĞİZ"

Gazetecilerin "çatışma bölgelerinde korunması gerektiği ve gerçeği öğrenmek için herkesin sorumlu olduğunu" aktaran Lapid, "İsrail ordusunun terörle mücadele ve İsraillilerin öldürülmesini engellemek için gerekli her yerde operasyon yürüteceğini" kaydetti.

Lapid'in açıklamasında, Akile'nin İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu öldüğüne dair herhangi bir detay yer almadı.

ABD'DEN "DERİN SORUŞTURMA" ÇAĞRISI

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi Tom Nides, aynı zamanda ABD vatandaşı olan 51 yaşındaki gazetecinin bu sabah Batı Şeria'da görevi sırasında İsrail askerleri tarafından gerçek mermiyle öldürüldüğü olaya ilişkin "derin soruşturma" talep etti.

Nides, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "El Cezire'nin Amerikalı ve Filistinli gazetecisi Şirin Ebu Akile'nin ölüm haberini almaktan çok üzgünüm. Cenin'de onun (Ebu Akile'nin) ölümü ve bir gazetecinin de yaralanmasıyla ilgili detaylı bir soruşturma yapılmasını teşvik ediyorum." ifadelerini kullandı.

EL CEZİRE: MESLEKTAŞIMIZIN ÖLDÜRÜLMESİNDEN İSRAİL'İ SORUMLU TUTUYORUZ

Katar merkezli El Cezire, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "İsrail işgal güçleri, muhabirimiz Şirin Ebu Akile'ye soğukkanlılıkla, uluslararası yasaları ve normları ihlal ederek ve önceden tasarlanmış bir cinayetle suikast düzenledi." ifadelerine yer verdi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar