İsias Otel'den sağ çıkan bir rehber yaşam mücadelesini kaybetti

27 Mart 2023

Güncelleme: 27 Mart 2023

A
A

İsias Otel'den sağ kurtarılan ve hastanede tedavi gören rehber Ömer Faruk Alioğlu, yaşamını yitirdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Adıyaman'daki İsias Otel enkazından sağ olarak kurtarılan bir rehberden üzücü haber geldi.

Depremin hemen ardından enkazdan kurtarılan ilk isimlerden olan Ömer Faruk Alioğlu'nun hastanedeki yaşam mücadelesini kaybettiği bildirildi.

Üzücü haberi Alioğlu'nu bağlı olduğu Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) duyurdu.

TUREB'den yapılan açıklamada, "İsias Otel'den sağ kurtarılan ve hastanede tedavi gören değerli meslektaşımız Ömer Faruk Alioğlu hakkın rahmetine kavuşmuştur. Ailesine ve camiamıza baş sağlığı dileriz." denildi.

TUREB, depremin ardından otelde kalan rehber kafilesine ilişkin yaptığı duyurularda, Ömer Faruk Alioğlu'nun enkazdan çıkarıldıktan sonra Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilip, ameliyat edildiğini bildirmişti.

Alioğlu’nun cenazesi yarın (28 Mart Salı) Antalya, Muratpaşa’da bulunan İsmail Fetane Şahin Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Osman Zeki Oğlu Mehmet Sönmez Mezarlığı'nda toprağa verilecek.


Türkiye'de 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı.

Deprem esnasında otelde, 39'u KKTC'li sporcu kafilesi ve TUREB'in uygulama gezisine katılan 43 kişilik rehber kafilesinin de aralarında olduğu toplam 88 kişinin olduğu öğrenildi.

Oteldeki 39 kişilik KKTC kafilesinden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 24 öğrenci, 3 öğretmen ve 8 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirdi.

TUREB kafilesindeki 30'u rehber ve rehber adayı ve 1'i tur kaptanı olmak üzere 31 kişi hayatını kaybetti.

Bu iki kafilenin dışında otelde iki otel görevlisi ile 4 bireysel otel müşterisi konaklıyordu.

Depremin ardından bilinen 4'ü KKTC, 12'si rehber kafilesinden 16 kişi kurtuldu.

Ömer Faruk Alioğlu'nun vefatıyla, yaşamını yitiren rehber sayısı 31'e yükseldi.

TUREB, Adıyaman İsias Otel ile ilgili suç duyurusunda bulunurken, KKTC’nin açacağı davaya da müdahil olarak başvurma kararı aldı.

Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen İsias Otel soruşturmasında otel sahipleri Ahmet Bozkurt, oğlu Mehmet Fatih Bozkurt ve torunu Efe Bozkurt tutuklandı. İki kişi adli kontrolle serbest bırakılırken, iki kişi ise aranıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar