İncirli projelerini hazırladı: Çocuklar kreş ve etüde, anneler işe

9 Aralık 2022

Güncelleme: 9 Aralık 2022

A
A

CTP LTB adayı İncirli, Lefkoşa’da kreş ve etüt eksikliği bulunduğunu, göreve geldikten sonra bu eksikliği gidereceklerini söyledi.

ZgotmplZ CTP Basın

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan adayı Dr. Sıla Usar İncirli, Çağlayan Çocuk Yuvası ve SOS Çocuk Köyü’nü ziyaret ederek hem projelerini aktardı, hem de çocukların eğitim aldığı yerleri inceleme fırsatı buldu.

Belediyenin kreş ve etütler konusunda yapabileceği birçok proje olduğunu ifade eden Sıla Usar İncirli, göreve gelmelerinin ardından bu alanda hazırladıkları projeleri süratle hayata geçireceklerini kaydetti.

Lefkoşa’daki kreş eksikliğine dikkat çeken İncirli, göreve geldikten sonra hem Surlariçi hem de şehrin diğer kısmında belediye kreşleri olacağını söyledi.

Gündüz saatlerinde çocukların belediyeye bağlı etüt ve kreşlerde eğitim alacaklarını ve o kurumsal yapının içerisinde yer alacaklarını kaydeden Sıla Usar İncirli, bunun ailelerin güçlendirilmesine de fayda sağlayacağını belirtti.

Etüt ve kreşlerin hayata geçmesiyle birlikte evde çocuk bakan annelerin de rahatça çalışma hayatına atılıp ekonomik olarak güçleneceklerinin altını çizen İncirli, ayrıca anne-çocuk sağlık merkezleri kurulacağını açıkladı.

Bu merkezlerde çocukların aşıları, göz ve diş kontrollerinin yapılacağını belirten Sıla Usar İncirli, “Bizim yönetimimizdeki belediye de bu konularda duyarlı ve yaratıcı olacak.” dedi.

Sıla Usar İncirli, ilgili paydaşlarla bu konuda iş birliği yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar