İncirli kararlı: Lefkoşa'nın canlanması gerek

23 Kasım 2022

A
A

CTP'nin LTB başkan adayı Sıla Usar İncirli, Lefkoşa'yı ve insanların yaşamlarını aydınlatmak için projelerini hazırladıklarını kaydetti.

ZgotmplZ
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni (KTTB) ve Kıbrıs Türk Tabipleri Odası’nı (KTTO) ziyaret eden Sıla Usar İncirli’ye CTP Milletvekili Filiz Besim de eşlik etti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. Sıla Usar İncirli, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ni (KTTB) ve Kıbrıs Türk Tabipleri Odası’nı (KTTO) ziyaret etti, Lefkoşa ile ilgili projelerini aktardı.

LTB’de ciddi mali ve idari yönetim zafiyeti olduğunu iddia eden, bir belediyenin bütçe açısından iyi yönetilmesi durumunda ayakları üzerinde durabileceğine vurgu yapan İncirli, LTB’nin 8 buçuk yıldır muhalefetsiz yönetildiğini savundu.

LTB’nin söz konusu dönem içerisinden yatırım yapar duruma gelemediğini ileri süren Usar İncirli, “Yöneten, ayakları üzerinde duran bir Lefkoşa yaratacağız.” ifadelerini kullandı.

Sokakları karanlık olan bir başşehrin asla kabul edilemeyeceğinin altını çizen İncirli, “Eğer hedef doğruysa ve toplumun geneli için gerekliyse, o mücadele verilmelidir.” diye konuştu.

Lefkoşa’nın yeni geçiş noktalarına ihtiyaç duyduğunu da belirten İncirli, “Bu şehir için çok önemlidir. Lefkoşa’nın kuzeyini ve güneyini birçok şeyde birleştirebiliriz.” dedi.

Sosyal yaşamın Lefkoşa’nın dışına kaydığını kaydeden CTP adayı, “Bizim için önemli olan yöneten, idari ve mali açıdan yöneten belediye. Nefes alan bir Lefkoşa’ya ihtiyacımız var.” dedi.

Göreve gelir gelmez yeşillendirme işine başlayacaklarını söyleyen İncirli, fidan dikimi konusunda seferberlik başlatacaklarını vurguladı.

İncirli, “Nefes alan bir Lefkoşa için bunları yapacağız. İnisiyatif almak lazım.” diye konuştu.

Geçen dönemlerde Lefkoşalıların hayallerinin küçültüldüğünü savunan İncirli, “Lefkoşa’nın, sanatıyla, kültürüyle ve tarihiyle planlanması, canlanması gerekiyor. Şehri ve insanların yaşamlarını aydınlatmak için projelerimizi hazırladık.” ifadelerini kullandı.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar