İki sendikadan Tatar'a KHK Başkanı'na müdahale çağrısı

14 Eylül 2022

A
A

KTAMS ve Kamu-Sen, Cumhurbaşkanı Tatar’ın KHK Başkanına gerekli uyarıları yapmasını istedi.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen), Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Ömer Köseoğlu’nun mülakatlarda “adalete ve hakkaniyete dayalı sistemden uzaklaşmasına seyirci kaldığı” gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı protesto etti.

Cumhurbaşkanlığı önünde basın açıklaması yapan sendikalar, Tatar’ın kendi atadığı Köseoğlu’na gerekli uyarıları yapmasını istedi.  

Cumhurbaşkanlığı önünde bugün saat 9.30’da eylem ve basın açıklaması yapan KTAMS ve Kamu-Sen temsilcileri, “Sn. Tatar, KHK’ya atadığınız beyefendinin icraatlarına seyirci mi kalacaksınız?”  yazılı pankartlar açtı.

KTAMS Başkanı Güven Bengihan ile Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı protesto etti.

KHK tarafından yapılan sözlü sınavlarda gözcü olarak bulunan sendika temsilcilerine 17 yıldır verilen ve adayların yazılı sınav puanları, öğrenim durumları, sözlü sınav kriter puanları ve yabancı dil puanlarını gösteren dokümanların 12 Eylül’de yapılan sözlü sınavda verilmemesine tepki gösteren sendikalar; KHK Başkanı Ömer Köseoğlu’nu İyi İdare Yasası’nın katılım ve açıklık ilkesine aykırı davranmakla suçladı ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı atadığı bürokratlara müdahale etmeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Ömer Köseoğlu’nu KHK Başkanı olarak atamasını da eleştiren sendikalar, Köseoğlu'nun Başbakanlık Müsteşarı olduğu zamanlarda sınavsız ve münhalsiz olarak 200’ün üzerinde istihdam yaptığı ve konuyla ilgili Yüksek İdare Mahkemesi'nde açılan davanın devam ettiğini kaydetti. 

Sendikalar, Kamu Hizmeti Komisyonu’nda kendilerinin izni olmadan ses kayıtlarının alındığı gerekçesiyle, dün polise suç duyurusunda bulunduklarını da açıkladı.

Sendikalar, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı’na bir de dilekçe teslim ettiler.

DİLEKÇE

KTAMS Başkanı Güven Bengihan ile Kamu-Sen Başkanı Metin Atan imzasını taşıyan dilekçe şöyle:

“2005 Kamu Görevlileri Sınav Tüzüğü’nün 33. Maddesi gereğince sendikalarımız sözlü yarışma sınavlarında gözlemci bulundurmaktadır.

Tüzüğün yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, yani 17 yıldan beri sözlü sınava girecek adayların yazılı sınav puanları, öğrenim durumları, sözlü sınav kriter puanları ve yabancı dil puanlarını gösteren dokümanlar sınavlarda gözlemci olarak bulunan sendika temsilcilerine verilmekte idi.

12.9.2022 tarihinde yapılan sözlü yarışma sınavında gözlemci olarak bulunan sendika temsilcilerimize söz konusu dokümanlar verilmemiştir.

Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanının, İyi İdare Yasası’nın katılım ve açıklık ilkesine aykırı olan bu uygulamayı, kendisini atayan kişi olarak talimatınızla mı yaptığı, öyle değilse bu uygulamayı onaylayıp onaylamadığınız konusunda sendikalarımızı bilgilendirmenizi talep ederiz.”

 

BASKIN SONUCU HAKLARINDA DAVA OKUNMUŞTU

KTAMS Başkanı Güven Bengihan ile Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, beraberindeki sendika üyeleriyle birlikte, mülakatlarda adayların kriter puanları, bilgi ve belgelerinin kendilerine verilmediği gerekçesiyle 12 Eylül günü Kamu Hizmeti Komisyonu'na yaptıkları baskın sonucu poliste dava okunduktan sonra serbest bırakılmıştı. İki sendika başkanı, dün tepki amacıyla  KHK önünde eylem ve basın açıklaması yapmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar