İki rehberin İsias enkazından Whatsapp gruplarına gönderdikleri yardım çığlıkları yayımlandı

28 Şubat 2023

Güncelleme: 28 Şubat 2023

A
A

​Adıyaman'da yıkılan İsias Otel'de can veren rehberlerden Ali Osman Aydın ve Nazımcan Hartlap'ın, enkaz altındayken Whatsapp gruplarına gönderdikleri sesli yardım mesajları ortaya çıktı.

ZgotmplZ

Adıyaman'ı da yerle bir eden 6 Şubat'taki depremlerden 21 gün sonra İsias Otel’de hayatını kaybeden turizm rehberlerinin enkaz altından gönderdiği sesli mesajlar yayımlandı.

Türkiye'de yayın yapan haber sitesi Serbestiyet'in ulaştığı kayıtlarda, Ali Osman Aydın ve Nazımcan Hartlap, yardım çağrısında bulunuyor.

Kayıtlarda dışarıyı gördüğünü söyleyen Aydın'ın “Biz dışarıyı görüyoruz. İnsanlar bize ulaştı ancak insanların yapabileceği bir şey değil. Buraya AFAD’ın gelmesi lazım, vatandaşla olmuyor. Belden yukarımız sağlam, belden aşağımız beton altında ezildi. Göz göre göre soluyoruz.” cümleleri yer alıyor.

Ali Osman Aydın ve Nazımcan Hartlap depremin olduğu 6 Şubat günü enkazdan kurtarılmıştı.

Aydın, İstanbul’a sevki sırasında hayatını kaybederken, Hartlap, ise hastanede yaşamını yitirdi.

İsias Otel’de hayatını kaybeden rehber adaylarından biri de 31 yaşındaki Çin'de tanınan İdris Talha Kartav'dı. Kartav için birçok Çinli sosyal medya kullanıcısı da paylaşım yapmış, KKTC'li ekiplerden yardım istemişti.


Türkiye'de 6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı.

Deprem esnasında otelde, 39'u KKTC'li sporcu kafilesi ve TUREB'in uygulama gezisine katılan 43 kişilik rehber kafilesinin de aralarında olduğu toplam 88 kişinin olduğu öğrenildi.

Oteldeki 39 kişilik KKTC kafilesinden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 24 öğrenci, 3 öğretmen ve 8 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirdi.

TUREB kafilesindeki 30'u rehber ve rehber adayı ve 1'i tur kaptanı olmak üzere 31 kişi yaşamını yitirdi.

Bu iki kafilenin dışında otelde iki otel görevlisi ile 4 bireysel otel müşterisi konaklıyordu.

Depremin ardından bilinen 4'ü KKTC, 12'si rehber kafilesinden 16 kişi kurtuldu.

TUREB, Adıyaman İsias Otel ile ilgili suç duyurusunda bulunurken, KKTC’nin açacağı davaya da müdahil olarak başvurma kararı aldığını duyurdu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar