Hükümetten iki gün sonra 66 kişiye daha vatandaşlık

12 Kasım 2022

Güncelleme: 12 Kasım 2022

A
A

9 Kasım'da 69 kişiyi vatandaşlığa alan hükümet, dün 66 kişiye daha vatandaşlık verdi. Üçlü hükümet döneminde üç ayda vatandaş yapılan kişi sayısı 407 oldu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Bakanlar Kurulu, 69 kişinin KKTC yurttaşlığına alınması yönünde karar üretti.

Karar, dünkü (11 Kasım) tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yurttaşlık hakkı verilen kişilerin isimleri de Resmi Gazete’de yer aldı.

Yurttaşlık kararları, 25/1993 sayılı Yurttaşlık Yasası'nın "İstisnai olarak yurttaşlığa alınma" başlığıyla düzenlenen 9'uncu maddesinin 1'inci fıkrasının B ve C bendleri uyarınca gerçekleştirildi. İlgili bendlerde yurttaşlık verilme gerekçelerine şöyle yer veriliyor:

(B) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine sanayi, ticaret, turizm, sosyal ve ekonomik alanlarda yatırım yapmış olan veya bilim, teknik, siyaset veya kültür alanlarında olağanüstü hizmeti geçmiş veya hizmet verebilecek kişiler.

(C) Yurttaşlığa alınması Bakanlar Kurulunca zorunlu görülenler.

Resmi Gazete'deki kararlarda, yurttaşlık verilen 66 kişiden 57'sinin (C), 9'unun ise (B) bendi uyarınca vatandaşlığa alındığı görülüyor. 

ÜÇ AYDA 407 VATANDAŞLIK

Hükümet, eylülde dört seferde 107, ekimde ise tek seferde 122 kişi olmak üzere toplam 229 kişiyi vatandaşlığa almıştı. 2 Kasım'da 43, 9 Kasım'da 69 kişiye daha vatandaşlık verilmişti.

Son 66 kişi ile birlikte üçlü hükümet döneminde üç ayda vatandaş yapılan kişi sayısı 407 oldu.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP-TKP), Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) ve Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası (Çağ-Sen), 19 Ekim'de Bakanlar Kurulu kararıyla verilen vatandaşlıklar için Yüksek Mahkeme'de dava dosyalamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar