Hükümette milli havayolu çatlağı: İş yapamadığım yerde durmamın bir anlamı yok

3 Ekim 2022

Güncelleme: 4 Ekim 2022

A
A

Yeni havayolu şirketi kurulması ve 4.5G/5G internet projesinin hükümet içerisinden engellemeye çalışıldığını düşündüğünü kaydeden Erhan Arıklı, "İş yapmak istiyorum. İş yapamadığım yerde durmamın bir anlamı yok." dedi.

ZgotmplZ
Ünal Üstel başbakanlığındaki Ulusal Birlik Partisi (UBP) - Demokrat Parti (DP) - Yeniden Doğuş Partisi (YDP) hükümeti, 12 Mayıs'ta kurulmuş, 18 Mayıs'ta güvenoyu alarak görevine başlamıştı.

Eylül ayında Bakanlar Kurulu'nca kurulmasına karar verilen milli havayolu şirketi, ortaklar arasında çatlağa yol açtı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, aynı Bakanlar Kurulu'nun tüzük aşamasına gelen şirketin kuruluşuna onay vermediğini açıkladı, bu hafta bir gelişme yaşanmazsa hükümetten çekileceğini kaydetti.

BRT’de yayınlanan "17. Saat" programında konuşan Arıklı, yeni havayolu şirketinin kurulması için başlatılan süreci aktararak, şirketi kurmak istemelerindeki amaçlarının kar elde etmek değil, bilet fiyatlarını aşağıya çekmek olduğunu söyledi.

Bakan Arıklı ada ülkelerinde hava yolu ulaşımının büyük önem arz ettiğini anımsattı ve “6 bin TL’den aşağı uçak bileti yok. İki firma fiyatları domine ediyor. Uçak sefer sayıları artarsa fiyatlar da aşağıya iner. Yeni havayolu için girişim başlattık. Para olmadan şirketin kurulması için Türkiye’deki havayolu şirketleri ile görüştük. Şirketin kurulması tüzük aşamasına geldi. Ancak bunu Bakanlar Kurulu’ndan geçiremedik.” dedi.

Arıklı, “Havayolu şirketi geçmişte de kurulamadı. Bu konuda kimse adım atamadı. 'Kimsenin yapamadığını YDP yapmaya çalışıyor' diye engellenmeye çalışıldığını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETTE KALMAMIN BİR ANLAMI YOK..."

Yeni havayolu ile ilgili sıkıntıların bu hafta çözümlenmesini umduğunu kaydeden Erhan Arıklı, sorunun çözülmemesi halinde yapabileceğinin hükümetten çekilmek olacağını ifade etti.

Arıklı “Hazırladığım en önemli projem engelleniyorsa hükümette kalmamın bir anlamı yok. Bu kadar güzel bir proje Bakanlar Kurulu’ndan geçemiyorsa orada kalmamın bir anlamı yok.” dedi.

Bakan Arıklı, 4.5G/5G internet projesinde de ilerleme kaydedilemediğini belirterek, bu konuda ihaleye çıkıldığını ancak bir takım sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Erhan Arıklı, “İş yapmak istiyorum. İş yapamadığım yerde durmamın bir anlamı yok.” dedi.

SÜREÇ NASIL GELİŞMİŞTİ? 

Bakanlar Kurulu, 20 Eylül'de milli havayolu şirketinin kurulması kararı almış, 21 Eylül'de Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, şirketin kurulması için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nı yetkili kılmıştı.

Erhan Arıklı, iki firma ile görüştüklerini, KKTC’nin herhangi bir sermaye ortaya koymadan şirkette yüzde 25 hisseye sahip olacağını söylemişti.  Arıklı, yeni havayolu şirketinin ismini de “Mavi Girne Havayolları” olarak açıklamıştı.

MYK Haber, firmalardan birinin kamuoyunda “jet krizi” olarak bilinen olayla gündeme gelen ve temmuz ayında MGA (Mavi Gök Havacılık) adlı havayolu şirketini kuran "Anex Tour" olduğunu ortaya çıkarmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar