Hükümeti kurma görevi yeniden Sucuoğlu'nda: Pazartesi yeni kabine hazır

22 Nisan 2022

Güncelleme: 22 Nisan 2022

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar, UBP Genel Başkanı Sucuoğlu'na hükümeti kurma görevini verdi.

ZgotmplZ

Haber Merkezi: Ramazan Adnan

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu'na hükümeti kurma görevini verdi.

Tatar ve Sucuoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'ndaki görüşmesi kısa sürdü ve ortak bir açıklama yapılmadı.

Başakan Sucuoğlu ile Cumhurbaşkanı Ersin Tatar basına ayrı ayrı açıklama yaparak yaşananları değerlendirdi.

SUCUOĞLU: PAZARTESİ GÜNÜ YENİ BAKANLAR KURULU HAZIR 

UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu basına yaptığı açılamada, kısa süre içerisinde, zaman kaybetmeden muhtemelen Pazartesi günü Bakanlar Kurulu listesini sunmaya yönelik prosedürü tamamlayacağını belirtti.

Sucuoğlu, görevi devraldıktan sonra yaptığı açıklamada koalisyon ortağı siyasi partilerle bu akşam görüşeceklerini dile getirdi. Kamuoyundaki tepkilerin sorulması üzerine ise “Hükümetin bozulma sebebi kabinedeki değişiklik” diyen Sucuoğlu, yeni kabinenin arzu edilen şekilde devam edeceğini, engelin ortadan kalkacağını söyledi. 

"HOCAMIZ GERGİNDİ"

Faiz Sucuoğlu, bir soru üzerine Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın "maskaralık" sözlerinin doğru olmadığını söyledi. Sucuoğlu, “Maskaralık alışkın olduğumuz bir kelime değil, kendi değerlendirmesidir. Tufan Bey sevdiğimiz değer verdiğimiz bir arkadaşımızdır ama özellikle belirli konularda biraz daha dikkat etmek lazım.” dedi. Bu işleri kırmadan, dökmeden, ötekileştirmeden yürütmek gerektiğini anlatan Sucuoğlu, “İçinde bulunduğumuz sıkıntılı süreçte daha fazla gerginlik yaratmamak en büyük amaç olmalı. Daha dikkatli olunmalı, herhalde o anda Hocamız gergindi diye düşünüyorum.” dedi. 

TATAR: ERHÜRMAN'I KINIYORUM

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da görevlendirme sonrası basına yaptığı açıklamada, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman'a tepki gösterdi, "maskaralık'' kelimesini kullanmasını kınadığını belirtti.

Tatar, Sucuoğlu için ise  ''Bu konuyu fazlasıyla speküle etti.'' dedi.

15 GÜNLÜK SÜRE BUGÜN BAŞLADI

Anayasa’ya göre, Bakanlar Kurulu'nu kurma görevi alan Sucuoğlu'nun önünde 15 gün bulunuyor.

Faiz Sucuoğlu, en geç 15 gün içinde hükümeti kurmak veya görevi geri vermekle yükümlü.

TATAR DÜN VE BUGÜN LİDERLERLE BİR ARAYA GELMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, önceki gün UBP-DP-YDP hükümetinin istifasını kabul etmiş, yeni hükümetin kurulmasına ilişkin görevlendirme sürecini dün başlatmıştı. Bu kapsamda Meclis’te temsil edilen siyasi partilerle görüşmelere başlayan Cumhurbaşkanı dün sırasıyla YDP, HP ve DP yetkilileri ile bir araya gelmişti.

Ersin Tatar, bugün de CTP ve  UBP yetkililerini kabul etmişti.

23 Ocak 2022’de yapılan erken genel seçimin ardından UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu’nun başbakanlığında 21 Şubat'ta kurulan ve Meclis’te 29 sandalyeye sahip UBP-DP-YDP koalisyon hükümeti, 3 Mart’ta Meclis’ten güvenoyu almıştı. 20 Nisan'da istifası kabul edilen ikinci UBP-DP-YDP koalisyon hükümetinin ömrü 59 gün sürmüştü.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar