Hükümet fiyat artışı ve suistimallere karşı alacağı 4 tedbiri açıkladı

30 Kasım 2022

Güncelleme: 1 Aralık 2022

A
A

Başbakan Üstel vatandaşın fiyat artışlarından etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alınmaya başlanacağını, böylece fahiş fiyat artışlarının önüne geçileceğini ve suistimallerin önleneceğini bildirdi. Üstel tedbirleri dört başlıkta sıraladı...

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Hükümet vatandaşın fiyat artışlarından olumsuz etkilenmemesi ve suistimalerin önüne geçilmesi için yeni tedbirler alma yoluna gidecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Ünal Üstel alınması öngörülen tedbirleri şöyle sıraladı:

  • Yaş sebze ve meyve referans fiyatlarının belirlenmesi amacıyla bir "Yaş Sebze ve Meyve Referans Fiyatları Belirleme Komitesi" oluşturulacak.
  • Piyasada suistimallerin önüne geçilmesi amacıyla Mal ve Hizmetler (Düzenleme ve Denetim) (Değişiklik) Yasa Tasarısı'na "fahiş fiyat artışı" tanımı eklenerek, suç olarak düzenlenecek.
  • Canlı hayvanların fiyatları küçükbaş 70 TL/Kg ve büyükbaş 80 TL/Kg olarak üreticilerden alınacak ve buna göre kasap ve marketlerin perakende fiyatları belirlenecek. Aksi durumda karkas et ithali değerlendirilecek.
  • Hayvan alım satımındaki okka ölçü biriminin kullanılmasının önüne geçilecek. Aralık ayından itibaren Ticaret Dairesi ve Hayvancılık Dairesi tarafından kilo kullanımı denetlenecek, aksi davrananlara cezalar uygulanacak.

Başbakan Üstel, bu kararlara önümüzdeki dönemde yenilerinin ekleneceğini bildirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar