Hükümet "4G/5G" hızında: Bir gün sonra ihale açıldı

6 Eylül 2022

Güncelleme: 6 Eylül 2022

A
A

Dün, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'na 4G ve 5G teknolojisi için ihale yetkisi verilmesinin ardından bugün MİK tarafından ihaleye çıkıldı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Maliye Bakanlığı, Merkezi İhale Komisyonu (MİK) Başkanlığı, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu için 4G/5G ihalesini açtı.

“Pazarlık Usulü İhale”ye tekliflerin en geç 22 Eylül Perşembe günü saat 10.00’a kadar Maliye Bakanlığı binasında Merkezi İhale Komisyonu Toplantı Salonu!ndaki teklif kutusuna atılması gerekiyor.

MİK internet sayfasında yer alan ihale şartnamesine göre, “IMT Hizmet ve Sayısı Sınırlandırılmış Bireysel Kullanım Hakları ile Kurulacak Altyapılarına İlişkin Yetkilendirme İşi” için teklif kabul edilecek.

İHALE BEDELİ 32 MİLYON DOLAR

Toplam asgari değer olarak 31 milyon 800 bin ABD Doları+KDV olarak belirlenen ihalede, şartname bedeli ise 25 bin TL olarak belirlendi.

ARIKLI AÇIKLADI, HÜKÜMET YETKİYİ VERDİ, MİK İHALEYE ÇIKTI

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, 4 Eylül'de katıldığı bir programda havalimanının ardından sırada limanlar ve telekomünikasyonun özelleştirilmesi olduğunu açıklamıştı. Arıklı, 22 Eylül’de Türkiye’den teknik bir heyetin geleceğini ve incelemelerde bulunacağını belirterek, “Son rötuşlar yapıp ihale aşamasına geçeceğiz.” diye konuşmuştu.

Bakanlar Kurulu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nın önergesi doğrultusunda aldığı ülkede 4G ve 5G hizmeti sunulabilmesi amacıyla ihaleye çıkılması kararını dünkü (5 Eylül) Resmi Gazete'de ilan etmişti. Kararla, ihale için Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu yetkilendirilmişti.

KKTC halihazırda dünyada 3G kullanan az sayıda ülkeden biri.

5G NEDİR?

5G, yeni nesil kablosuz telefon teknolojisidir. Dördüncü nesil teknolojinin yaklaşık 10 katı veri iletim hızı sağlamaktadır. Bu hız kullanılan cihazın kategorisine göre 1 ila 10 Gbps arasında değişebilecektir. 5G, mevcut kapasitelerin artmasını da sağlıyor. Kapasite artışı sayesinde aynı anda birden fazla cihaz tek bir ağa bağlanabiliyor olacak. 5G’nin sağladığı olanaklar arasından, cihazların daha hızlı iletişim kuracak olması da öne çıkıyor. Sadece birkaç milisaniyeye olması hedeflenen gecikme süresi ile birçok deneyim eş zamanlı yaşanabilecek.

İhale şartnamesi şöyle:

  • İhaleye teklif verenler şartnameye göre istenen belgeleri (ihale katılım beyannamesi, geçici teminat mektubu, imza sirküleri veya imza beyannamesi, yetki beyannamesi ve şartname alındı makbuzu ) ve/veya malzemelerle ilgili broşür, katalog ve şartname gereği istenen diğer tüm belgeleri, teklifleri ile birlikte verecektir.
  • Teminat Mektubu miktarı her bir “Frekans Paketi” için 150,000.-TL’dir. Teminatsız teklifler dikkate alınmayacaktır.
  • Geçici teminat olarak 41/2001 sayılı Merkez Bankası Yasası altında denetlenen banka teminat mektupları geçerli olacaktır.
  • Teminat Vadesi (Başlangıç ve bitiş) tarih ve süre olarak açıkça yazılmalı, vade bitiş tarihinin resmi tatil gününe rastlaması halinde vade bitiş tarihi, tatil gününü izleyen ilk iş günü şeklinde dikkate alınarak teminat hazırlanmalıdır.
  • Teminat mektubunun bitiş süresi en az 07.11.2022 tarihli olacaktır.
  • Teminat olarak yalnız Banka Teminat mektubu veya Maliye’ye yatırılacak para karşılığı alınan makbuz geçerli olacaktır. (Hangi şekilde olursa olsun kat’i surette çek kabul edilmeyecektir.)
  • Verilecek teklifler KDV’siz olacaktır.
  • Şartname İrtibat Numarası: 392 600 9000
  • Şartname Temin Edilebilecek Kurum: Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu
  • Teklifler en geç 22 Eylül, 2022 Perşembe günü ö.e. saat 10.00’a kadar Maliye Bakanlığı binasında Merkezi İhale Komisyonu Toplantı Salonundaki teklif kutusuna atılmalıdır.
  • Bu teklifle ilgili bilgi ve şartnameler; Hesap adı: Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Banka Adı: Kooperatif Merkez Bankası – Lefkoşa Merkez Şube UBAN: CT23 1200 0010 0000 0000 0024 4852 hesabına yatırılacak 25,000.-TL makbuz karşılığı Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’ndan temin edilebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar