HP'den istifa eden Manavoğlu'nun tepkisi sürüyor: Parti içi demokrasiyi hiçe sayan genel başkan...

15 Mayıs 2022

Güncelleme: 15 Mayıs 2022

A
A

HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın 2022 genel seçimlerin ardından istifa etmemesi üzerine partisinden istifa eden Mehmet Manavoğlu, manidar bir paylaşımda bulundu. Manavoğlu'nun paylaşımı "Özersay'ı hedef aldı" şeklinde yorumlandı.

ZgotmplZ
Mehmet ve Gülşah Sanver Manavoğlu...

23 Ocak 2022 genel seçimlerin ardından Halkın Partisi Lefkoşa İlçe Başkanlığı görevinden ve parti üyeliğinden istifa eden Mehmet Manavoğlu'nun sert paylaşımı olay oldu. 

İsim vermeden, “Parti içi demokrasiyi hiçe sayan, kendi başına buyruk hareket eden bir genel başkanın, ülkeye demokrasi dersi vermeye çalışması manidardır” diyen Manavoğlu’nun eleştirisi eski partililerinin de tepkisine yol açtı.

POPÜLİZM KOKAN SON MANEVRA

Manavoğlu paylaşımında şunları söyledi:

“Dost acı söyler:

Parti içi demokrasiyi hiçe sayan, kendi başına buyruk hareket eden bir genel başkanın, ülkeye demokrasi dersi vermeye çalışması manidardır!

Popülizm kokan son manevrasının tek amacı sadece ve sadece ‘kendi’ kaybettiği siyasi itibarını biraz da olsa geri kazanmaya çalışmaktan başka bir şey değildir.

Aslında tek ihtiyaç samimiyet, dürüstlük ve takım ruhudur. Umarım bu anlaşılır, doğru yol bulunur.

Hepinize iyi pazarlar!”

HP’LİLERDEN TEPKİ…

Bu paylaşımına HP’den 7’inci sıra Mağusa milletvekili adayı olan Hüseyin Tabur, “Bizdeki Parti içi demokrasi hiç bir partide yok kanımca, ortada tartışma görüşler var dayatma yok eğer dayatma hissedersek pm içindeki herkes gerekli cevabı verir emin olun” şeklinde cevap verdi.

NEDEN İSTİFA ETMİŞTİ?

Seçim sonuçlarının ardından HP’nin ciddi bir oy kaybettiğini belirten Manavoğlu, istifa nedenini Başkan Kudret Özersay’ın ve yönetim kadrosunun ‘yenilenme’ amaçlı istifasını sunmamasını gerekçe göstermişti.

YERİNE KOTAK GELDİ

HP Lefkoşa İlçe Başkanlığı’na Manavoğlu’nun yerine son seçimde milletvekili adayı olan fakat seçilemeyen Serhat Kotak getirilmişti.

GENEL SEKRETER DE DEĞİŞTİ...

Bu arada HP Parti Meclisi’nin onayıyla Gülşah Sanver Manavoğlu'nun yerine parti yeni genel sekreteri Ahmet Tokatlıoğlu olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar