Hemşireler ve ebelerden Atun'a cumaya kadar süre

19 Nisan 2022

Güncelleme: 19 Nisan 2022

A
A

Hemşireler ve Ebeler Sendikası, ek mesailerin ödenmesi için Maliye Bakanlığı’na cumaya kadar süre verdi.

ZgotmplZ

Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Dursun Oğuz’un Maliye Bakanlığı döneminde çalışanların ek mesailerinin ödenmesi ve ödemelerin planlanması konusunda bakanlıkla uzlaşı sağlandığını hatırlattı ve Maliye Bakanı Sunat Atun’a anlaşmaya sadık kalarak ödemelere başlanması çağrısında bulundu.

Sendika Başkanı İbrahim Özgöçmen yazılı açıklamasında, hemşireler ve ebelerin ek mesailerinin cuma gününe kadar yatırılmaması halinde aldıkları kararları çekinmeden hayata geçirecekleri uyarısında bulundu ve yaşanacak tüm olumsuzluklardan Maliye Bakanlığı’nın sorumlu olacağını kaydetti.

Açıklamada, “Maliye Bakanlığı ile yapmış olduğumuz planlama Maliye Bakanlığı’ndaki görev değişiminden sonra, rafa kalkmış durumda. Hakkımız olan alın terimizin bizlere ödenmemesi ve altı ay geriden gelmesi kabul edilemezdir.” denildi.

4 AY GEÇTİ

Dönemin Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası'nın aralarında olduğu kamuda örgütlü dört sendika başkanı ile 29 Aralık 2021 tarihinde  bir araya gelmişti. Toplantıda ödenmemiş ek mesailerin ödemesinin takvimlendirilmesi konusunda sendikalarla mutabakata varılmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar