Hemşireler de "ek mesai" için salıya kadar süre verdi

26 Mayıs 2023

A
A

Kıbrıs Türk Hemşire ve Ebeler Sendikası, salı günü mesai bitimine kadar ek mesai ödemeleri gerçekleşmezse süresiz ek mesaiye kalmama eylemi başlatacaklarını açıkladı.

ZgotmplZ

Geciken ek mesai ödemeleri ile ilgili sendikalardan peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası'nın (Kamu-Sen) ardından Kıbrıs Türk Hemşire ve Ebeler Sendikası da (KTHES), geciken ek mesai ödemeleri konusunda uyarıda bulundu

KTAMS, pazartesiye kadar şubat ayı ek mesailerinin ödenmemesi halinde ek mesaiye kalmama çağrısı yapacağını açıklamış, Kamu-Sen ise örgütlü olduğu iş yerlerinde ek mesaiye kalmama eylemi başlatacağını duyurmuştu.

KTHES'ten yapılan açıklamada da, “Salı günü mesai bitimine kadar ek mesaimiz yatmaz ise, süresiz ek mesaiye gelmeme kararımızı hayata geçireceğiz.” denildi.

KTHES  Başkanı İbrahim Özgöçmen yazılı açıklamasında, “Alın terimiz olan ek mesailerimiz aylardır gecikmeli bir şekilde yatmaktadır ve Şubat, Mart, Nisan ayları ek mesailerimiz halen ödenmemiş bulunmaktadır.” dedi.

Sendikanın aldığı kararın bütçede rahatlama olacağını ancak halkın kamu sağlık alanından hizmet alamama noktasına geleceğini ifade eden Özgöçmen, bu durumun sorumlusunun Maliye Bakanı olacağını savundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar