Yalnız çekiç darbesiyle yetinse Helin yaşayabilirmiş: Zanlıya 7 gün ek tutukluluk

27 Ocak 2023

Güncelleme: 27 Ocak 2023

A
A

İskele Kaza Mahkemesi'ne çıkarılan Zehie Helin Reessur'un cinayet zanlısı Sefer Buğra Altundağ'ın tutukluluk süresi 7 gün daha uzatıldı. Cinayetin soruşturma subayı, zanlının maktulü nasıl öldürdüğüne dair detayları aktardı.

ZgotmplZ

16 yaşındaki Zehie Helin Reessur'un cinayet zanlısı 21 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ bu sabah yeniden İskele Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Cinayetin soruşturma subayı Müfettiş Muavini Erdim Kara, alınacak birçok ifade ve izlenecek kamera görüntüleri bulunduğunu, cinayet alanının geniş olduğunu kaydederek, soruşturmanın salimen yürütülmesi için 7 gün daha tutukluluk talebinde bulundu.

Yargıç Şevket Gazi de Kara’nın ifadeleri ve Savcı Ayşe Kaymak’ın beyanlarını değerlendirerek, zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını emretti

Dün ilk kez yargıç karşısına çıkarılan zanlı hakkında 1 gün poliste tutukluluk kararı verilmişti.

CİNAYETE İLİŞKİN YENİ DETAYLAR...
BAZI KIYAFETLERİ YAKMAYA ÇALIŞMIŞ...

Cinayetin soruşturma subayı Müfettiş Muavini Erdim Kara mahkemeye verdiği yeminli ifadede, olayın 25 Ocak günü 01.59 ile 02.12 saatleri arasında gerçekleştiğini yineleyerek, zanlının İskele’de Long Beach bölgesinde bir şirkete ait inşaat şantiye alanında "LM 560" plakalı araç içerisinde tartıştığı maktulü nasıl öldürdüğüne dair detayları aktardı. 

Kara, olayın “teammüden adam öldürme”, “adam öldürme”, “vahim zarar” ve “ciddi darp” suçlarını kapsadığını anlatarak,  zanlının Zehie Helin Reessur’u öldürdükten sonra  olay yerinden kaçtığını, Derinya’da askeri bölgede aracı terk ettiğini, bazı kıyafetleri de yakmaya çalıştığını kaydetti.

Kara, suç unsuru çekicin askeri bölgede boş bir binanın içerisinde bulunduğunu anlatarak, zanlının telli bölgeden Güney Kıbrıs’a geçtiğini ifade etti.

Zanlının tutuklandıktan sonra iki kez gönüllü ifade verdiğini ve olayı açıkça anlattığını söyleyen Kara, maktulün otopsisi ile ilgili bilgiyi de paylaştı.

YALNIZ ÇEKİÇ DARBESİYLE KALSA HELİN YAŞAYABİLİRMİŞ...

Kara, Zehie Helin Reessur’un kafasına aldığı çekiç darbelerinin tedavi edilerek yaşayabileceği, ancak ikinci safhadaki vurma olayı ile doku içi zedelenme ve nefes borusu yırtığı meydana geldiği, ölüm sebebinin bu olduğunun tespit edildiğini belirtti.

ZEHİE HELİN REESSUR CİNAYETİ

Gazimağusa Meslek Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur, 25 Ocak sabahı İskele'de bir inşaata öldürülmüş halde bulunmuş, cinayet zanlısı olduğu belirlenen 21 yaşındaki Sefer Buğra Altundağ, kaçtığı Güney Kıbrıs'ta yakalanarak, KKTC polisine teslim edilmişti.

Dün mahkemeye çıkarılan zanlının, Reessur'u önce kafasına çekiçle, sonra boğazına boruyla vurup öldürdüğü açıklanmıştı.

Dün yapılan otopsisinde Reessur'un ölüm sebebinin “küt cisimle vurmaya bağlı olarak gelişen kafa kemiği kırığı, beyin kanaması ve iç organ yaralanması” sonucu olduğunun tespit edildiği bildirilmişti.

Reessur, dün ikindi namazı sonrasında Gazimağusa'da toprağa verilmişti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar