Harmancı ve Amcaoğlu görüşmesinden tam bir uzlaşı çıktı

24 Ocak 2023

Güncelleme: 24 Ocak 2023

A
A

Lefkoşa Türk Belediyesi ve Gönyeli-Alayköy Belediyesi arasındaki anlaşmazlık konularını çözmek için bir araya gelen Mehmet Harmancı ve Hüseyin Amcaoğlu uzlaşıya vardı. İki başkan yeniden bir araya gelecek.

ZgotmplZ LTB

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Gönyeli-Alayköy Belediyesi Başkanı Hüseyin Amcaoğlu ile görüştü.

İki belediyeden yöneticilerin de yer aldığı görüşmede, kanalizasyon konusu yanında iki belediyenin diyalog ve iş birliği içerisinde yapabileceği çalışmalara değinildi.

KANALİZASYON KONUSUNDAKİ UZLAŞMAZLIĞIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ORTAK KOMİTE KURULUYOR

LTB'den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, kanalizasyon sisteminin LTB üzerinden kullanılarak herhangi bir ücret (arıtma ve taşıma) ödenmemesi konusunda Harmancı ve Amcaoğlu'nun iyi niyet yaklaşımı ortaya koyduğu, ortak komite kurularak teknik detayların irdelenmesi ve çözüm alternatiflerinin belirlenmesine karar verdikleri bildirildi.

Açıklamada, kurulacak komitede iki belediyenin kanalizasyon ekipleri, hukukçular ile mali işlerde yetkili personelin olacağı ve komitenin teknik toplantılarının tamamlanmasının ardından iki başkanın süreci değerlendirmek için yeniden bir araya geleceği kaydedildi.

İki başkanın, tesisin işletmesini yürüten firmaya olan borcun kapatılabilmesi adına hükümet nezdinde de girişim yapılması konusunda fikir birliğine vardığı da belirtildi.

ORTAK HAYVAN BARINAĞI İLE İLGİLİ İŞ BİRLİĞİ SÜRECİ BAŞLATILDI

Toplantıda ortak hayvan barınağının da ele alındığına yer verilen açıklamada, sokak hayvanlarının barınma, kayıt işlemleri, sağlık kontrolleri, aşılama, kısırlaştırma ve sahiplendirilmeleri ile ilgilenen bir merkez oluşturulması amacıyla çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefinin de ortaya konulduğu ifade edildi.

MALİYETLERİ DÜŞÜRECEK ORTAK İHALELER KONUSU DA GÖRÜŞÜLDÜ

İki belediyenin yakın konumları nedeni ile bazı ihalelerin ortak çıkılabilmesinin de görüşüldüğü belirtilen açıklamada, "Yükselen maliyetlerin iki belediyenin de ekonomik şartlarını zorladığı konusunda hem fikir olunurken, çıkılacak bazı ihalelerin ortaklaştırılmasının maliyet açısından belediyeleri rahatlatacağı vurgulanıyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, iki belediye başkanının, kurulacak komitenin çalışmaları ve başlatılan diğer ortaklaşmalarda yol haritasının ortaya çıkması ile yeniden bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapacakları bildirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar