Hademe krizi büyüyor: Grevler 3 okuldan başlayarak tüm ülkeye yayılabilir

15 Eylül 2022

Güncelleme: 15 Eylül 2022

A
A

Okullardaki taşeron hademelerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile uzlaşma sağlamayan Kamu-İş, sendika üyesi hademelere şirketler aracılığıyla yapıldığını öne sürdüğü baskılar kesilmezse, pazartesiden itibaren grevlere başlayacaklarını bildirdi.

ZgotmplZ

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) ve KKTC Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) Başkanı Ahmet Serdaroğlu, aylardır okullardaki hademe sorununu görüşmek için talep ettikleri randevulara yanıt alamadıklarını söyleyerek, taleplerini geri çektiklerini açıkladı.

Kamu-İş, sendika üyesi taşeron hademelerin işten durdurulması, yeni taşeron ihalesine çıkılması ve mevcut taşeron hademelerin toplu iş sözleşmesi konularında Milli Eğitim Bakanlığı ile bir çözüme varılması için çağrı yapıyordu.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile birlikte Kamu-İş merkez binası toplantı salonunda basın açıklaması yapan Serdaroğlu, 74 gün önce demokrasiye vurulan darbeyle eylem çadırı kurduklarını ve Milli Eğitim Bakanlığı'yla hademeler konusunda diyalog arayışına girdiklerini hatırlattı.

Ahmet Serdaroğlu, Eğitim Bakanlığı'nın yasal hakkı olmamasına rağmen sorunu şirketle çözeceğini, kamuda yetkili sendika olarak Kamu-İş’i muhatap almadığını söyledi.

Serdaroğlu, hademelerin okulların açılacak olması nedeniyle çalışmaya başlamasına izin verdiklerini ancak okulların açılmasıyla şirketlerin çeteleşmiş şekilde hademeleri tehdit ettiğini anlattı.

Aylardır yetkililerden sözlü ve yazılı randevu talep edip cevap alamadıklarını ancak artık randevu taleplerini da geri çektiklerini ifade eden Serdaroğlu, hademelerin üzerinden şirketleri çekmezlerse pazartesinden itibaren eylem ve greve başlayacaklarını kaydetti.

Serdaroğlu, pazartesi Lefkoşa’da seçecekleri 3 pilot okulla grev ve eylemlere başlayacaklarını ve ülke geneline yayacaklarını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar