Güney'de anket enflasyonu: Hristodulidis bir adım önde

28 Ocak 2023

A
A

Rum basını, ülkede yapılan son anketleri yayımladı.

ZgotmplZ
(Soldan sağa) Averof Neofitu, Andreas Mavroyannis ve Hristos Hristu

Yeni başkanını belirlemek üzere 5 Şubat’ta sandık başına gitmeye hazırlanan Güney Kıbrıs’ta yapılan son anketler adayların oy oranlarını yükseltmekle birlikte aralarındaki puan farkının değişmediğini gösterdi.

Politis’in yayımladığı ankette, sandığa gidip oy kullanacağını söyleyenlerin yüzde 32,7’si Nikos Hristodulidis, yüzde 26,4’ü Averof Neofitu, yüzde 24,4’ü Andreas Mavroyannis’e oy vereceğini söyledi. ELAM Başkanı ve başkan adayı Hristos Hristu yüzde 6,8 ile üç ana adaydan sonra en yüksek oy alan dördüncü aday olması dikkat çekti.

Alithia'nın aktardığı RİK’in dün akşam sonuçlarını yayımladığı ankette Nikos Hristodulidis’in seçmenden aldığı desteğin yüzde 26,5’e düştüğü, Averof Neofitu’nun aldığı desteğin yüzde 22,5’e yükseldiği ve Andreas Mavroyannis’in yüzde 21 destek aldığı görüldü.

Omega TV’nin Metron Analysis’e yatırdığı ankette ise  -sandığa gitme niyetinde olan yüzde 77 temel alınarak yapılan hesaplamada- Hristodulidis yüzde 28, Neofitu yüzde 26, Mavroyannis yüzde 23, -sandığa gitme niyetinde olan yüzde 89 temel alınarak yapılan hesaplamada- Hristodulidis yüzde 27, Neofitu yüzde 25, Mavroyannis yüzde 23 destek alıyor göründü.

Sigma TV’nin dün yayımladığı ankete göre de, bugün seçim yapılmış olsa Hristodulidis oyların yüzde 30,3’ünü, Neofitu yüzde 22,8’ini ve Mavroyannis yüzde 22’sini alırken, onları yüzde 4 ile Hristos Hristu izledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar