Gözler asgari ücrette: Sendikalar komisyonu markaja alacak

21 Temmuz 2022

Güncelleme: 22 Temmuz 2022

A
A

Hür-İş’e bağlı sendika temsilcileri, yarın Asgari Ücret Saptama Komisyonu toplantısı öncesinde bakanlık önünde eylem yapacak. Hür-İş dışında aynı saatlerde bakanlık önüne toplanacak 6 sendika da basın açıklaması yapacak.

ZgotmplZ

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, asgari ücrete yapılan itirazları değerlendirmek üzere yarın toplanmaya hazırlanırken, sendikalar da toplantının yapılacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde olacak.

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), federasyonu bağlı sendika temsilcilerinin toplantı öncesinde bakanlık önünde destek eylemi yapacağını duyurdu.

Komisyon toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplantı salonunda saat 11.00’de başlayacak.

Hür-İş’ten yapılan açıklamaya göre,  Hür-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu’nun da katılacağı, asgari ücrete yapılan itirazların görüşüleceği toplantı öncesinde, saat 10.30’da sendika temsilcileri bir araya gelecek.

6 SENDİKA DA BASIN AÇIKLAMASI YAPACAK

Aynı saatte KTAMS, Kamu-Sen, KTÖS, KTOEÖS, Koop-Sen ve Dev-İş de, "asgari ücretin en az hayat pahalılığı oranında artırılması gerektiği" yönündeki görüşlerini dile getirmek amacıyla basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

ASGARİ ÜCRET

Asgari Ücret Saptama Komisyonu 7 Temmuz’daki toplantısında, oy çokluğu ile 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak yılın ikinci asgari ücretini brüt 9 bin 885 TL, net 8 bin 600 TL olmasına karar vermiş; rakama Kıbrıs Türk işçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), Hür-işçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) itiraz etmişti.

Bakanlar Kurulu, itirazların değerlendirilmesi için, komisyonun tavsiye kararını iade etme kararı almıştı.

Asgari Ücret Saptama Komisyonu’nun 5'i devlet, 5'i işçi, 5'i de işveren temsilcilerinden oluşan 15 üyesi bulunuyor.

İstatistik Kurumu, haziran ayında 6 aylık enflasyonu (hayat pahalılığı) yüzde 56.76 olarak açıklamıştı. Bu oran kamu çalışanlarına artış olarak doğrudan yansıtılmıştı.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), haziran ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırının 9 bin 46 TL'ye yükseldiğini duyurmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar