Göç Yasası'na yeni neşter: Maaş farkı vergiler yoluyla kapatılacak

6 Eylül 2022

Güncelleme: 6 Eylül 2022

A
A

Kamuda çalışanlarla Göç Yasası kapsamında işe girenlerin maaş farkı, vergiler üzerinden kapatılmaya çalışılacak. Eylülden itibaren geçen sürede oluşan fark ise iki yıla yayılarak kapatılacak.

ZgotmplZ

"Göç Yasası" olarak bilinen "47/2010 sayılı Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası" kapsamında, 2011 sonrası kamuya girenlerin maaşlarının düzenlenmesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Bir süredir sendikalarla görüşmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, vergi dilimleri ve muafiyetleri üzerine bir çalışma başlatılacağını ve bunun aralık ayı sonrasındaki maaşlara yansıtılacağını açıkladı.

Taçoy, sendikaların talebi olan eylül ayı maaşlarına aradaki farkın yüzdelik olarak yansıtılması ve ayrıca kalan farkın 2024 yılının sonuna kadar tamamlanması yönünde görüş birliğine vardıklarını da belirtti.

Bakan Taçoy, çalışanların hakları ile ilgili gerekli düzenlemelerin Başbakan Ünal Üstel'in yurt dışı ziyareti sonrası perşembe günü tamamlanacağını belirtti.

Kamuda çalışan bir kişi ile Göç Yasası kapsamında işe giren bir çalışan arasında yaklaşık yüzde 25 maaş farkı bulunuyor.

29 Ağustos'ta Maliye Bakanı Alişan Şan ile kamuda örgütlü sendikaları üçüncü kez bir araya getiren toplantıda, Şan, ortaokul hizmetler sınıfı çalışanlara 300 TL brüt; lise hizmetler sınıfı çalışanlara 200 TL. brüt, üniversite hizmet sınıfı çalışanlarına da 100 TL. brüt artış önermiş, sendikalar bu teklif karşısında masayı terk ederek, eylem kararı almıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar