Film gibi operasyonla muz kolilerine gizlenmiş 17.5 kilo kokain yakalandı

3 Ağustos 2022

Güncelleme: 3 Ağustos 2022

A
A

Ekvador'dan muz kolilerine saklanmış halde gelen 17,5 kilo kokain Yunan, Rum ve İngiliz üsleri polisinin iş birliği ile Limasol Limanı'nda yakalandı.

ZgotmplZ

Güney Kıbrıs’ta, dün 17 buçuk kilo kokain ele geçirildi.

Fileleftheros gazetesi, “Muzlarla Birlikte 17 Buçuk Kilo Kokain” başlıklı haberinde, olayla ilgili olarak 40 ve 46 yaşlarında iki kişinin tutuklanarak gözaltına alındığını yazdı.

Gazete, muzlarla dolu konteynerler içinde Güney Amerika ülkesi  Ekvador’dan yola çıkan uyuşturucunun ilk önce bir başka ülkeye ve ardından Pire Limanı'na nakledildiğini, son varış noktasının ise Limasol Limanı olduğunu belirtti.

FİLM GİBİ OPERASYON

Büyük miktarda uyuşturucu maddeyle ilgili olarak 19 Temmuz'da Yunanistan polisi tarafından Rum polisine bilgi verildiğini belirten gazete, son varış noktası Güney Kıbrıs olan uyuşturucunun, Yunanistan polisi tarafından konteynerde tespit edildiğini kaydetti.

Yunanistan polisiyle istişarede bulunulduktan sonra, uyuşturucunun Güney Kıbrıs’ta kontrollü bir şekilde teslim alınmasına karar verildiğini belirten gazete, uyuşturucunun bulunduğu konteynerin 26 Temmuz’da Limasol Limanı'na ulaştığını yazdı.

LİMANDA UYUŞTURUCULAR TAKLİTLERİYLE DEĞİŞTİRİLDİ

Habere göre, uyuşturucu madde burada gümrük makamlarının da yardımıyla kontrollü bir şekilde teslim alındı ve taklitleriyle değiştirildi; konteyner 27 Temmuz’da ise İngiliz üsleri kontrolünde bulunan topraklar içinde yer alan “Asomatos” (Gözügüzel) bölgesinde bulunan meyve deposuna nakledildi.

Bölgenin sürekli kontrol altında tutulduğunu ve 2 Ağustos sabaha yakın 40 ve 46 yaşlarındaki kişilerin uyuşturucuyu almak için depoya geldiğini yazan gazete, Narkotikle Mücadele Birimi’nin önceden bildiği isimler olan şahısların dün İngiliz Üsleri Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldığını ve iki gün gözaltında kalmalarına karar verildiğini ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar