Evren Çavdır'ın anısı ölümsüzleştirildi

6 Mart 2023

Güncelleme: 6 Mart 2023

A
A

6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi Uzmanı Evren Çavdır'ın adı, AB Koordinasyon Merkezi'nin toplantı salonuna verildi.

ZgotmplZ

AB Koordinasyon Merkezi'nin toplantı salonuna, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Başbakanlık AB Koordinasyon Merkezi uzmanı Evren Çavdır'ın adı verildi.

AB Koordinasyon Merkezi’nde yapılan törende bir konuşma yapan Başbakan Ünal Üstel, “İsias Otel felaketinin sorumlularının adalet karşısında hesap vermeleri için hükümet olarak sonuna kadar mücadele edeceğiz.” dedi.

Üstel, “Bu tarifsiz acıyı bir nebze de olsa hafifletmek ve suçluların hakettikleri cezaları almaları için elimizden gelen her şeyi ortaya koyacağız. Ses veriyoruz. Ses vermeye devam edeceğiz. Sesimizi daha da yükselteceğiz Sesimizin her yerde yankılanmasını sağlayacağız! Buradan size söz veriyorum; bu işin peşini asla bırakmayacağız!" şeklinde konuştu.

Çavdır'ın doğum gününde yapılan törene ailesi ve yakınları da katıldı. Ünal Üstel, Çavdır ailesine başsağlığı mesajı diledi.

Evren Çavdır, Adıyaman'da yıkılan İsias Otel'de eşi Havva Balcı Çavdır ve kızları Elvin Çavdır ile birlikte yaşamını yitirmişti.

Evren Çavdır, enkazdan en son çıkarılan isim olmuştu. 11 Şubat'ta İsias Otel enkazından tam 132 saat sonra sağ olarak kurtarılan Evren Çavdır,  tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamamıştı.

Evren Çavdır,  eşi Havva Balcı Çavdır ve kızları Elvin Çavdır, 12 Şubat'ta Gazimağusa Kabristanlığı’nda toprağa verilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar