Eş zamanlı operasyon: Trafikte ve mekanlarda sıkı denetim

1 Şubat 2023

Güncelleme: 1 Şubat 2023

A
A

Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt’ta eş zamanlı asayiş ve trafik denetimleri gerçekleştirildi. Çok sayıda kişi hakkında işlem başlatıldı, onlarca sürücüye ceza kesildi.

ZgotmplZ
Temsili
PGM

Polis ekipleri ülke genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Polis, Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt'ta dün 20:00-02:00 saatleri arasında ilçelerde kurallara uymayanlara nefes aldırmadı.

Gazimağusa’da gerçekleştirilen denetimler kapsamında; bölgede faaliyet gösteren gece kulüpleri, restoranlar, kafeler, barlar, marketler ve alkollü içki satışı yapılan yerler kontrol edilmiş ancak, herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi. Kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 12 kişi tespit edilerek hakkında işlem yapıldı.

EHLİYETSİZ SÜRÜCÜLERE CEZA KESİLDİ

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, toplam 850 araç kontrol edilmiş, 5’i belirlenen hız sınırının üzerinde süratli araç kullanma ve 2’si sürüş ehliyetsiz araç kullandığı belirlendi. Çeşitli trafik suçlarından toplam 133 araç sürücüsü rapor edilerek hakkında yasal işlem başlatıldı. 3 aracın ise trafikten menedildiği bildirildi.

GİRNE’DE KUMARHANELERDE DENETİM 50 KİŞİYE YASAL İŞLEM

Girne’de, gerçekleştirilen denetimler kapsamında, kahvehane, kıraathane ve barlar kontrol edildi. Bu bölgede her hangi bir olumsuz durum görülmedi. Yine Girne genelinde kumarhanelerde gerçekleştirilen denetimlerde ise, kumarhaneye girmeleri ve bulunmaları yasak olan toplam 50 kişi tespit edildi. 

15 ARAÇ TRAFİKTEN MENEDİLDİ 

Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, toplam 452 araç sürücüsü kontrol edilmiş ve 35’ine hız sınırının üzerinde süratli araç kullanımından cezai işlem uygulandı. 1’i sürüş ehliyetsiz araç kullanma olmak üzere, çeşitli trafik suçlarından toplam 218 araç sürücüsü rapor edildi. 15 araç ise trafikten men edildi.  Ayrıca denetimlerde kontrol maksatlı durdurulan bir araçta yapılan aramada, bir adet tecavüzi alet bulundu, sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

GÜZELYURT’TA ARAÇ SÜRÜCÜ TUTUKLANDI

Güzelyurt’ta, gerçekleştirilen denetimler kapsamında, bet ofisleri, alkollü içki satışı yapılan yerler ve kahvehaneler kontrol edildi. Kontrollerde kurallara aykırı durum görlmedi. Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucu, toplam bin 297 araç sürücüsü kontrol edilmiş ve 22’si belirlenen hız sınırının üzerinde süratli araç kullanma olmak üzere, çeşitli trafik suçlarından toplam 309 araç sürücüsü rapor edildi.  1 araç sürücüsü tutuklanmış ve 7 araç ise trafikten menedildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar