Ertuğruloğlu asıl sebebi açıkladı: Skoullou'yu "işgal" ifadeleri yakmış

4 Ocak 2023

Güncelleme: 4 Ocak 2023

A
A

Ertuğruloğlu, Koruçam köyü sakini Maria Skoullou’nun kendini "işgal" altında bir kişi olarak tanımlaması nedeniyle muhtar adaylığının uygun bulunmadığını açıkladı.

ZgotmplZ Maria Skoullou / Facebook

Haber Merkezi

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Koruçam köyü sakini Maria Skoullou’nun muhtar adaylığının uygun bulunmaması ile ilgili yeni açıklama yaptı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'ndaki Dışişleri Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında konuyla ilgili soruları yanıtlayan Ertuğruloğlu, bu kişinin kendini işgal altında bir kişi olarak tanımlaması nedeniyle bir güvenlik sıkıntısı oluştuğundan, ilgili kararın alındığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin daha önce yapılan açıklamalarda, Skoullou’nun "devlet politikasına ters hareket ettiği" ve  adaylığının "somut gerekçelerle sakıncalı olarak değerlendirildiği"ne yer verilmişti.

NE OLMUŞTU?

Arap kökenli Hristiyan Maronitlerin yaşadığı Girne’ye bağlı Koruçam köyü muhtarlığı için başvuruda bulunan Maronit Maria Skoullou’nun adaylığı reddedilmişti.

Koruçam'da aile restoranı Yorgo Kasap Restoran'ı işleten kasap Skoullou’nun mevcut Maronit muhtar Antonis Skullo tarafından "ailesinde Rum tarafında çalışan asker olduğu" gerekçesiyle Dışişleri Bakanlığı'na şikayet edildiği öğrenilmişti.

Koruçam seçimlerinde tek aday Andonis Sarrou kalmıştı.

Koruçam, Gürpınar ve Özhan köylerinde çoğu yaşlı 150’ye yakın Maronit yaşıyor. Bu köylerde yaşayan Rum vatandaşı Maronitlerin KKTC vatandaşlığı ve dolayısıyla seçme, seçilme hakkı bulunmuyor. Dışişleri Bakanlığı, 2005’ten bu yana özel izinle Maronitlerin muhtarlarına belirlemesine izin veriyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar