Erhürman'dan eleştiri bombardımanı: Her bakanlık ayrı bir kraliyet

21 Temmuz 2022

Güncelleme: 21 Temmuz 2022

A
A

Akdoğan'da hükümete yönelik eleştirilerini sürdüren Erhürman, hükümetin istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi gerektiğini söyledi.

ZgotmplZ CTP Basın

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Akdoğan’ı ziyaret etti, bölge halkının sorunlarını dinledi. CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman’a bazı milletvekilleri ve Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif de eşlik etti. 

Ziyaret sırasında konuşma gerçekleştiren Erhürman, yaşananlardan hükümetin bir bütün olarak sorumlu olduğuna dikkat çekti.

"HER BAKANLIK AYRI BİR KRALİYET"

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nu bu duruma düşürenlerin sürekli birbirini suçladığının altını çizen Erhürman, her bakanlığın ayrı bir kraliyet gibi davrandığını savundu.

Toplumun halihazırda 80 milyon TL zarara uğratıldığını ileri süren Erhürman, bunlar yaşanırken ise insanların alım gücünün düşmeye devam ettiğini ifade etti. Yaşatılanlardan hükümetin bir bütün olarak sorumlu olduğunun altını çizen Erhürman, “İnsanlar evine 7 liraya ekmek alabilecek mi hesabı yaparken, birileri oturduğu yerde memleketi 80 milyon zarara uğratıyor.” dedi. 

"TEK YOL SEÇİM"

Artık bıçağın kemiği delip geçtiğine vurgu yapan CTP Genel Başkanı Erhürman, bu yapıyı tertipleyecek tek şeyin ise seçim olduğunu kaydetti.

Üretimin durma noktasına geldiğini, alım gücünün yerlerde süründüğünü dile getiren Erhürman, hükümetin ise yönetmeme haline devam ettiğini belirtti.

Maliye’nin gelirlerini artırdığına da işaret eden Tufan Erhürman, asgari ücretin artırılması için, ihtiyacı olan işletmelere Maliye’nin destek vermesi gerektiğini kaydetti.

"HÜKÜMET İSTİFA ETMELİ"

Hiçbir Ulusal Birlik Partisi döneminde bile bu kadar anomalinin yaşanmadığını söyleyen CTP lideri, yaşananların toplamının gereğinin ise istifa olduğuna vurgu yaptı.

Hem Meclis’te hem sokakta mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Erhürman, Kıbrıs Türk halkının her alanda var oluş mücadelesi içinde olduğunu dile getirdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar