Erhürman, Üstel hükümetini "gayrimeşru" ilan etti: Bu yapıya 'Hayırlı olsun' demeyeceğim

13 Mayıs 2022

Güncelleme: 13 Mayıs 2022

A
A

Türkiye'nin yönetime müdahalesi olduğunu iddia eden Erhürman, "Bu hükümet gayrı meşrudur. Ben bu yapıya hayırlı olsun demeyeceğim.” dedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel'in başkanlığında kurulan hükümeti "gayrimeşru" ilan etti.

UBP, Demokrat Parti (DP) ve Yeniden Doğuş Partisi'nden (YDP) oluşan koalisyon hükümeti dün kurulmuştu.

Kurulan hükümetin meşruiyet sorunu olduğunu dile getiren Erhürman, Türkiye'nin sürece müdahalesi olduğunu ileri sürdü.

Yaşananları normalleştirmeyeceklerini belirten Tufan Erhürman, kendi gözlerinde bu hükümetin meşru bir hükümet olmadığını dile getirdi. 

Kıbrıs Genç TV’de Nazar Erişkin'in sorularını yanıtlayan Erhürman, bu saatten sonra, bu hükümet meşruymuş gibi bir muhalefet sergilemeyeceklerini, meşru kabul edilmeyen bir hükümete muhalefet nasıl yapılırsa, öyle muhalefet yapacaklarını kaydetti.

Meşru olmayan hükümetin önünde "dikensiz gül bahçesi" olmadığını söyleyen ana muhalefet lideri, söz konusu hükümetin ülkeyi, dikenli bir yola sürükleyeceğini savundu.

Tufan Erhürman, “Beni hiç ilgilendirmez bu kabinede kimlerin olduğu. Bu hükümet gayrı meşrudur. Ben bu yapıya hayırlı olsun demeyeceğim.” diye konuştu. 

HÜKÜMET KURMA GÖREVİ İÇİN "ŞART" SUNMUŞTU

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında 6 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, görev almak için "mutabak hükümeti kurma, aksi halde erken seçime gitme" şartını öne sürmüştü. Tatar, Erhürman’a bu şartlarda hükümeti kurma görevi vermesinin mümkün olmayacağını söylemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar