Erhürman sordu, Arıklı yanıtladı: Sol direksiyona geçiş konusunda araştırma yaptık

3 Ocak 2023

Güncelleme: 3 Ocak 2023

A
A

Meclis'te Erhürman'ın sol direksiyon araçlarla ilgili sorusuna "Birkaç araç geldi." diye yanıt veren Arıklı, ülkenin sol direksiyona geçişi konusunda da araştırma yaptıklarını ancak sola geçiş yapılacağı yönünde bir açıklaması olmadığını kaydetti.

ZgotmplZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında sol direksiyon araçlarla ilgili Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı arasında soru-cevap trafiği yaşandı.

Bütçe üzerine söz alan Erhürman, sol direksiyon araçların bu dönemde ülkeye gelip gelmediğini sordu.

Arıklı da birkaç aracın geldiğini belirtti.

Bakan Arıklı, ardından ülkenin sol direksiyona geçişi konusunda araştırma yaptıklarını fakat kendisinin sola geçiş yapılacağı yönünde açıklaması olmadığını kaydetti.

Tufan Erhürman, bu ülkede bakanlık yapmanın önemli olduğunu söyleyerek, “Siz kendi kendinize durup araştırma mı yaptınız, bu araştırmanın amacı nedir?” dedi.

Erhan Arıklı da, kendisinin araştırma konusunda açıklama yaptığını söyledi, sola geçiş yapılacağı konusunda ise “Sizin arkadaşlarınız bunu uydurdu.” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, 2004’te trafik kazalarını arttırdığı gerekçesiyle sol direksiyon araç ithalatına getirilen yasağı kaldırmak istediklerini söylemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar