Erhürman görev için şartlarını açıkladı: Cem Yılmaz'ın "hazırı var" parodisine atıfta bulundu

6 Mayıs 2022

Güncelleme: 6 Mayıs 2022

A
A

"Hükümeti kurabiliyorsa kurar, kurmazsa da erken seçime götürürüm derse’ bu görevi almaya hazırız” açıklaması yapan Erhürman, Cem Yılmaz esprisine atıfta bulunarak, “‘Bir tur atın, sonra onların kurulmuşu var’ modelinin parçası olmayacağız” dedi.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yeni hükümetin oluşumana yönelik yaptıkları görüşme sonrasında açıklama yapan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, şu ana kadar yaşanan süreci anlatarak, "İki hafta sonra yeniden buradayız. İşin absürtlüğü burada” diyerek yaşananların normal olmadığına dikkat çekti.

“Bunu normalleştirmeye çalışanları yakından izliyoruz” diyen Erhürman, daha önce söylediklerini tekrarlayarak “Biz görev almaya hazırız. Ancak belirttiğimiz şartlarda” dedi.

Erhürman, “Cumhurbaşkanı karar verir ve derse, hükümeti kurma görevini ana muhalefet partisine verip, ‘mutabakat hükümeti kurabiliyorsa kurar, kurmazsa da erken seçime götürürüm derse’ bu görevi almaya hazırız” açıklaması yaptı.

“BAŞKA VEKİLE VERİLMESİ MEŞRU DEĞİL”

Basında çıkan UBP’li vekillerin açıklamalarına dikkat çekerek, “UBP’den başka bir vekile verilmesi hukuka aykırı değil ancak meşru değildir” dedi.

Erhürman açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Hükümet yine düştü. Bu yaşanan absürtlüğün içerisinde bir kez daha Sucuoğlu’na hükümeti kurma görevinin verilmesi normal değil. Hukuk bunu engellemez ama insanların algısında bu normal değil. Sucuoğlu’na görevin verilmesi kabul edilebilir değil.

Sucuoğlu’na değil de UBP’li başka vekile verilmesi hukuka aykırı değil ama normal değil ne de meşrudur. O zaman ‘Türkiye Faiz Sucuoğlu’na istemediği için istediği biri kabineyi kurdu’ anlamına gelir. Böyle bir yapının meşruiyeti olmaz.”

CEM YILMAZ YORUMU…

“Demokrasiye yeteri kadar aykırılık yapıldı, bir noktada durulmalı. Hükümeti kurma görevi bize verilecekse kabul etmeye hazırız. Mümkünse mutabakat hükümetini değerlendirmeye hazırız. Yeter ki kurulan absürtlüğün bir parçası haline getirmesinler. ‘Bir tur atın, sonra onların kurulmuşu var’ modeline gelinsin diye yapılacaksa biz böyle bir sürecin parçası olamayacağımızı söyledik. Tatar bize hükümet kurma görevini verir ancak kurulamazsa, Cem Yılmaz’ın da dediği gibi ‘burada kurulmuşu var’ denilirse, bu absürtlüğün bir parçası olmayız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar