Erhürman ekonomi için çözümden önce "GYÖ"leri işaret etti

16 Nisan 2022

Güncelleme: 16 Nisan 2022

A
A

CTP lideri Erhürman, ekonomik olarak kalkınma için Güven Yaratıcı Önlemleri kabul etme çağrısı yaptı.

ZgotmplZ CTP

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Güven Yaratıcı Önlemler (GYÖ) hayata geçirilmelerini istedi.

Kıbrıs TV’de Hasan Hastürer’in sorularını yanıtlayan Erhürman, söz konusu önlemlerle tekrardan dünyayla istişareye geçilebileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nu karşı açıklamaları nedeniyle eleştiren Erhürman, söz konusu GYÖ’lerin sadece dünyayla buluşma meselesi değil, aynı zamanda ekonomik olarak açılacak “nefes boruları” olduğunu da savundu.

Erhürman, “Hiç olmazsa ülkenin ekonomik olarak kalkınması anlamında bunlara önem göstermeniz gerekiyor.” dedi. 

“Asıl marifet sizin kendi halkınızın çıkarlarını koruyabilmektir. (Nikos) Anastasiadis GYÖ paketini ortaya koyarken, ben kendi halkımın çıkarlarını masada elde etmek zorundayım.” diyen Erhürman, ortaya konan "iki eşit egemen" modelini de eleştirdi.

Bunun sonucunda Kıbrıslı Türklerin Sarayönü’ne hapsedildiğini belirten Erhürman, Kıbrıs sorununu bir an önce çözmek zorunda olduklarını vurguladı.

GYÖ'LER NELER?

GKRY'nin GYÖ paketi, Ercan Havalimanı'nın Birleşmiş Milletler himayesinde, Gazimağusa Limanı’nın ise Avrupa Birliği kontrolünde açılması karşılığında Kapalı Maraş’ın Rum tarafına iadesini öngörüyor. Hidrokarbon gelirleri konusunda ise Türkiye'nin Güney Kıbrıs'ın ilan ettiği münhasır ekonomik bölgesini (MEB) tanıması şartıyla Kıbrıs Türk tarafına emanet hesap öneriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar