Erdoğan'dan Akşener'in hamlesi ile ilgili ilk yorum

4 Mart 2023

A
A

Erdoğan, İYİ Parti'nin altılı masadan ayrıldığını açıkladığı sırada Dolmabahçe'de 110 kadar ilim adamıyla Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısında bulunduklarını belirterek, "Biz can derdindeyiz, bunlar ise mal derdinde." dedi.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti'nin altılı masadan ayrılmasına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuyla ilgili aralarında bir karar aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Dedik ki bu konuyla ilgili ikinci bir gelişmeye kadar biz konuşmayalım. Bunlar eteklerindeki taşları döksünler, eteklerindeki taşları döktükten sonra bir değerlendirmeyi biz Cumhur İttifakı olarak aramızda yaparız. AK Parti olarak da bizler MYK'da, MKYK'da gerekli değerlendirmeleri yaparız ve değerlendirmelerden sonra kararımızı veririz. Yani biz şimdi dökülen taşları toplamak gibi bir derdimiz yok. Çünkü biz bunun böyle olacağını, bundan aylarca önce zaten söylemiştik, hatırlayın. İranlıların o meşhur, 'Oturdular, konuştular ve dağıldılar.' demiştik. Öyle oldu mu şu anda? Oldu."

"BİZ CAN DERDİNDEYİZ, BUNLAR İSE MAL DERDİNDE"

"Biz can derdindeyiz, bunlar ise mal derdinde." diyen Erdoğan, "Bu dağılmanın olduğu anda biz neredeydik? Dolmabahçe'de biz 110 kadar ilim adamıyla partimizin bu konudaki yetkili bakanlarıyla toplantı halindeydik. Çünkü biz can derdindeyiz." ifadelerini kullandı.

"CUMHUR İTTİFAKI OLARAK HEDEFİMİZİ BELİRLEDİK"

Bir gazetecinin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masanın cumhurbaşkanı adayıyla ilgili açıklamalarını hatırlatarak, değerlendirmesini sorması üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak onlar ne der, ne yapar, nasıl adım atar böyle bir durumumuz yok. Biz zaten Cumhur İttifakı olarak hedefimizi belirledik, yolumuzu belirledik ve şu anda bütün çalışmalarımızı da bunun üzerine yapıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz."

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün yaptığı açıklamada, 6'lı masayı oluşturan diğer 5 partinin Kılıçdaroğlu'nu aday olarak belirlediğini ancak bunu kabul etmeyeceklerini belirtmişti. Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "aday olun" çağrısı yapmış, iki isim bu teklifi reddetmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar