Erdoğan KKTC'nin TDT gözlemci üyeliğini 2022'nin başarıları arasında saydı

31 Aralık 2022

Güncelleme: 31 Aralık 2022

A
A

Erdoğan 2022 yılında "Türk Devletleri Teşkilatına gözlemci üye olarak katılan KKTC’nin temsilini güçlendirdik." dedi.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla 2022'de Türkiye'ye kazandırılan hizmetleri değerlendirdi.

Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı'na (TDT) gözlemci üye olarak katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin temsilini güçlendirdiklerini belirtirken, gayriaskeri statüdeki Doğu Ege Adaları'nda sürdürülen ihlalleri tüm dünyaya anlattıklarını kaydetti.

Erdoğan, İstanbul Tahıl Anlaşması'nı hayata geçirerek ve süresinin uzatılmasını temin ederek küresel gıda krizinin çözümüne çok önemli bir katkıda bulunduklarının altını çizdi. Erdoğan, "Küresel barış, huzur ve güvenliğin tesisine katkı sunduk. Ukrayna krizi dahil ihtilafların çözümünde ara bulucu rol üstlendik." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Afrika ile ikili ticarette 40 milyar doları aştıklarını, Türk Devletleri Teşkilatı ile MIKTA dönem başkanlıklarını başarıyla icra ettiklerini anlattı.

KKTC'NİN TDT'YE GÖZLEMCİ ÜYELİĞİ

Özbekistan'da 10-11 Kasım tarihlerinde düzenlenen TDT Zirvesi'nde üye devletler, Kıbrıs Türk tarafının grupta gözlemci üye olarak temsil edilmesi konusunda anlaşmışlardı.

KKTC'yi gözlemci olarak kabul eden Türk Devletleri Teşkilatı, resmi sitesine KKTC'nin adını ve bayrağını da 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı'nda eklemişti.

Türk Devletleri Teşkilatı, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan'ı kapsıyor. KKTC ile birlikte Macaristan ve Türkmenistan da gözlemci statüsüne sahip.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar