Erdoğan balkon konuşmasına hangi mesajları verdi?

29 Mayıs 2023

Güncelleme: 29 Mayıs 2023

A
A

Erdoğan, seçim zaferi sonrası Beştepe’de yaptığı balkon konuşmasında, "Önümüzdeki 5 yıl boyunca ülkeyi yönetme sorumluluğunu bir kez daha bize veren milletimize teşekkür ediyorum" dedi.

ZgotmplZ
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde vatandaşlara hitap etti.
AA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu'nca geçici sonuçlara göre cumhurbaşkanı seçildiğinin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan konuşmasına, kampanya döneminde mitinglerinde sıkça söylediği "Duyanlara duymayanlara" şarkısını söyleyerek başladı.

Beştepe'de toplanan kalabalık, "İşte ordu, işte komutan", "Dik dur eğilme bu millet seninle", "Bay bay Kemal" sloganları attı.

Kimseye kızgın, kırgın ve öfkeli olmadıklarını belirten Erdoğan, "Siz Cumhur İttifakı'nı mahçup etmediniz, yalnız bırakmadınız. Bu yolda beraber yürüdük. Gece gündüz demeden yürüdük ve sizler bu görevi yine bizlere verdiniz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı beraber inşa ve ihyaya devam ediyoruz." dedi.

Erdoğan, "Gayriresmi sonuçlara göre, milletimiz cumhurbaşkanı görevini 5 yıllığına bizlere tebliğ etmiştir. Ülkeyi yönetme sorumluluğuna bizleri tekrar layık gören milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Erdoğan 2018'de CHP milletvekili sayısının 146 olduğunu hatırlattı, "2023'te vekil sayısı 169. Bir artış var. Fakat burada kiralık vekiller var. 40 tane kiralık vekil. Yüzde 1 oy alan partilere 40 kiralık vekil verdi. Sayı nereye düştü? 129'a." dedi. Meclis'te Cumhur İttifakı'nın çoğunluğu elde ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Türkiye 14 Mayıs'ta yasamadaki tercihini zaten ortaya koymuştur. Bugün yapılan seçimle yürütmedeki tercihi de kesinleşmiştir." dedi.

"Seçimler bittiğine göre artık tüm vaktimizi ve enerjimizi çalışmaya, eser üretmeye, hizmet vermeye tamamıyla tahsis edeceğiz." diyen Erdoğan, öncelikle "6 Şubat depremlerinin yaralarının sarılacağını" belirtti, "Yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmak, önceliklerimizin en başında yer almayı sürdürecektir. Enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntıları gidermek, refah kayıplarını telafi etmek, önümüzdeki günlerin en acil konu başlığıdır." dedi.

Konuşmasının ardından Erdoğan, Cumhur İttifakı'ndaki tüm partilerin liderleri ve seçimin ikinci turunda kendisine destek veren Sinan Oğan ile birlikte kalabalığı selamladı.

Erdoğan daha sonra, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerin genel başkanlarını Beştepe'de kabul etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir