Ercan için 20 Temmuz olmadı: Arıklı yeni tarih verdi

18 Temmuz 2022

Güncelleme: 18 Temmuz 2022

A
A

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, Ercan'daki yeni terminalin açılışının 20 Temmuz'da gerçekleşemeyeceğini, açılışı 15 Kasım’da yapmayı planladıklarını ifade etti.

ZgotmplZ
Erhan Arıklı, yeni terminal şantiyesinde mart ayında incelemelerde bulunmuştu.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, alt yapı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Telefon bağlantısıyla BRT’de katıldığı “Haber Kritik” programında konuşan Arıklı, 20 Temmuz’da bakanlık olarak yoğun bir gündemleri olduğunu, birkaç yol açılışının yapılacağını söyledi.

Bakan Arıklı, “10 yıldır bekleyen Güzelyurt-Lefke yolunu nihayet halkın hizmetine sunma mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bunun dışında daha birtakım çalışmalarımız olacak. Türkiye Cumhuriyeti’nden kim gelecek onu bekliyoruz. Onun programına göre açılışları da gerçekleştireceğiz.” dedi.

ERCAN İÇİN YENİ TARİH: 15 KASIM

Erhan Arıklı, 20 Temmuz tarihine hedeflenen yeni Lefkoşa Hastanesi’nin temel atma töreni ile Ercan Havaalanı’ndaki yeni terminalin açılışının gerçekleşemeyeceğini belirtti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı söz konusu iki büyük yatırımın açılışının ileri bir tarihte olacağını ifade etti.

Ercan Havaalanı’nın son halini görmek için yarın basınla incelemede bulunabileceğini kaydeden Erhan Arıklı, açılışı 15 Kasım’da yapmayı planladıklarını ifade etti.

2013 yılında projesine başlanan yeni terminalin 2018’in ikinci yarısında tamamlanması öngörülüyordu. 

Erhan Arıklı, yeni Ercan Havaalanı’nın 10 milyon yolcu kapasitesi ile hizmet vereceğini söyledi.

“Kendi hava yolu şirketimizi kurmaya çalışıyoruz. Türkiye’den gelen yatırımcılar var. Hepsi gelip bizimle konuşuyorlar." diyen Arıklı, havayolu şirketine ortak olmak isteyen birçok firmanın teklifi verdiğini bunların Bakanlar Kurulu’nda değerlendirileceğini söyledi.

TEKLİF GELMEYEN GİRNE-ALSANCAK YOLU DA BAŞKA BAHARA

Arıklı, Girne-Alsancak yolunun tamamlanması için çıkılan ihaleye teklif gelmemesinden dolayı açılışının ertelendiğini de hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Girne Alsancak yolunun 20 Temmuz’a açılışını gerçekleştirmeyi düşünüyorduk. Daha doğrusu imza törenini planlıyorduk. Şu anda müteahhitlerle anlaştık. Gereken fiyat farkını 35 milyon TL’yi ödeyeceğiz. Türkiye de ‘madem siz 35 milyon TL’yi bulup gereken fedakarlığı gösterdiniz ben de 65 milyon TL’yi veriyorum’ diyerek yolu Lapta’ya kadar uzatma imkanı yarattı. Girne- Alsancak yolunu yapan firma yolun devamını da yapacak.” dedi.

Bakan Arıklı, Karpaz-Manastır yolunun çalışmalarına da eylül ayında başlanacağını ve yıl sonuna tamamlanacağını ifade etti.

"LİMANLARI İÇİN ÖZELLEŞTİRMEYE GİDİLECEK"

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, ülkede deniz limanlarına yatırım yapmak gerektiğini bunun için kamu-özel işbirliğinde özelleştirilmeye gidileceğini söyledi.

Arıklı, limanların bir an evvel yap-işlet-devret veya kamu-özel iş birliğiyle özele devredilmesi gerektiğini, Girne ve Mağusa için gereken ciddi yatırımı devletin yapmasının imkansız olduğunu belirtti.

Gemikonağı Limanı’nın özelleştirilmesinin de gündemde olduğunu kaydeden Arıklı, “Mahkeme süreci bir kaç gün içerisinde bitecek. Gemikonağı Limanı kamu özel işbirliği içerisinde özelleştirmeye açacağız. Biran evvel o bölge canlanabilsin.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar