EOKA'cı skandalı sonrası iki isim birden görevden alındı

25 Temmuz 2022

Güncelleme: 11 Eylül 2023

A
A

8 Ağustos tarihli piyango biletlerine Erenköy mücahitleri yerine EOKA’cıların fotoğrafları basılmasının ardından Başbakanlık Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cahitoğlu ile Piyangolar Birimi Sorumlusu Osman Uzun görevden alındı.

ZgotmplZ

Başbakan Ünal Üstel, piyango biletlerinde hatalı görsel kullanılmasıyla ilgili Piyangolar Birimi’nde görev değişikliğine gidildiğini açıkladı.

Başbakan Üstel, Başbakanlık Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cahitoğlu ile Piyangolar Birimi Sorumlusu Osman Uzun’un görevlerinden alındığını bildirdi.

Ünal Üstel, Cahitoğlu’nun yerine Berhan Ongan’ın, Uzun’un  yerine Turgut Sunalp’ın atandığı belirtti.

"GEREKEN YAPILDI"

Başbakan Ünal Üstel, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin en önemli halkalarından biri olan şanlı Erenköy Direnişi’nin yıl dönümü nedeni ile hazırlanan Devlet Piyangosu biletlerinde kullanılan hatalı görselle ilgili gerekenin yapıldığını açıkladı.

Üstel, yapılan hatanın kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Buna müsamaha gösterilemezdi, bu konuda gerekli müdahaleler yapıldı. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için de her türlü tedbiri alıyoruz.” dedi.

Başbakanlığa bağlı Piyangolar İdaresi'nin Erenköy Direnişi’nin yıl dönümü nedeni ile hazırlanan 8 Ağustos tarihli Devlet Piyangosu biletlerinde Erenköy mücahitleri yerine terör örgütü EOKA mensuplarının fotoğrafları basılmıştı.

Biletin üzerinde Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Cahitoğlu ile birlikte Piyangolar Birim Sorumlusu Osman Uzun'un imzası bulunuyordu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar