EOKA fotosu ülkeyi gerdi: Saray'dan Özersay'a "provokasyon" tepkisi

24 Temmuz 2022

Güncelleme: 25 Temmuz 2022

A
A

HP lideri Özersay, EOKA’cı fotoğraflarının Cumhurbaşkanlığı tarafından da kullanıldığını yazdı, Saray'ın tepkisi ise sert oldu.

ZgotmplZ

Piyangolar İdaresi tarafından tedavüle sürülen 8 Ağustos çekilişli piyango biletlerine Erenköy mücahitleri diye EOKA'cıların fotoğrafının basılması ülkede gerilime neden oldu.

Biletler toplatılıp, çekiliş iptal edilirken, Devlet Piyangoları Birim Sorumlusu Osman Ekrem Uzun, skandalın sorumluğunu üzerine aldı ve görevi bırakacağını açıkladı. 

Başbakan Ünal Üstel soruşturma başlatıldığını açıklarken, tüm kesimlerden skandala tepkiler dinmedi.

TATAR'DAN "GAFLET" TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da yaşanan olay için "Büyük bir gaflettir ve bu asla kabul edilemez. Hiç kimse her nasıl olursa olsun Erenköy mücahitlerimizi, şanlı Erenköy direnişini, ulusal mücadelemizi ve aziz şehitlerimizi küçük düşüremez. Bu kimsenin haddine değildir." tepkisini dile getirdi.

ÖZERSAY'DAN "CUMHURBAŞKANLIĞI DA AYNI HATAYI YAPTI" PAYLAŞIMI

Bu açıklamanın ardından Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, kişisel sosyal medya hesabından "Alın size bir skandal" diyerek yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanarak, yayınlanan 20 Temmuz videosunda da aynı fotoğrafın mücahitler denilerek kullandığını ileri sürdü. Özersay, söz konusu videodan görselleri de paylaştı. 

Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı da tepkilerin hedefi haline geldi.

SARAY'DAN SERT TEPKİ GELDİ

Cumhurbaşkanlığı'ndan ise tepkilere sert bir dille karşılık verildi. Yapılan açıklamada, iddialar, "art niyetli" ve “halkı yanıltmaya yönelik çirkin bir algı operasyonu ve manipülasyon” olarak değerlendirildi.

"Manipülasyon uzmanı art niyetli bazı çevreler ve siyasiler tarafından Cumhurbaşkanlığı sayfalarında da söz konusu fotoğrafların ‘Erenköy mücahitleri’ olarak yayınlandığına dair yalan ve gerçek dışı iddialar ileri sürülmektedir." denilen açıklamada, söz konusu fotoğrafın Rum mezalimini ve saldırganlığını gösterebilmek için kullanıldığını belirtildi. Açıklamada şunlara yer verildi:

"Gerçekler bunlar iken art niyetli bazı çevreler ile siyasilerin bu fotoğrafı kullanarak Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’a yönelik karalama kampanyası başlatmaları kabul edilemez bir tutum olup halkımızı yanıltmaya yönelik çirkin bir algı operasyonu ve provokasyondur. Halkımızın bu çirkin iddialara itibar etmeyeceğini çok iyi bilirken, bunları yapanları aklıselime, vicdana ve sağduyuya davet ediyoruz.”

 

CUMHURBAŞKANLIĞI VİDEOYU KALDIRDI

Kudret Özersay'ın paylaştığı görsellerde, 2 dakika 5 saniyelik Cumhurbaşkanlığı videosunun 9'uncu saniyesinde söz konusu fotoğrafın kullanıldığı görülüyor.

Ancak Cumhurbaşkanlığı'nın resmi sayfası ve sosyal medya hesaplarında söz konusu videoya rastlanmıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar